El Clásico: Pět nejvíce kontroverzních situací ze zápasu

    El Clásico: Pět nejvíce kontroverzních situací ze zápasu

    Poslední El Clásico letošní sezóny je sice za námi, ale ještě nějakou chvíli se o něm mluvit bude. Vzhledem k průběhu utkání lze říct, že vítězství si spíše zasloužili hosté z Madridu. Během zápasu se odehrálo hodně kontroverzních situací, které by jistě pomohlo lépe vyřešit video. To však v LaLize bude až od další sezóny. Pojďte se s námi podívat na všechny tyto situace a v diskuzi nám dejte vědět, zda souhlasíte s rozhodčím, či nikoliv.

    45+1. minuta – Baleovo šlápnutí na Umtitiho

    První pochybění od sudího Alejandra Josého Hernándeze přišlo v nastaveném čase prvního poločasu. Gareth Bale vletěl do obránce Samuela Umtitiho nedovoleným způsobem a navrch mu prošlápl lýtko. Vyvázl však bez trestu. Mladý španělský arbitr viděl pouze faul, ale kartu velškého fotbalistovi k nepochopení domácích neukázal. Zde se mělo rozhodně minimálně žlutit.

    Na video se podívej zde.

    45+2. minuta – Červená karta pro domácího Roberta za úder Marcela

    O minutu později se však už nerozpakoval a poté, co Sergi Roberto hloupě oplácel Marcelovi dohrání souboje a udeřil jej rukou, přišla jasná červená karta. Z opakovaných záběrů lze rozpoznat, že brazilský bek Realu přihrál svůj pád na zem, ale úder rukou od domácího fotbalisty byl zřejmý.

    Na video se podívej zde.

    52. minuta – Faul Suáreze předcházející druhé brance Barcelony

    Formu marně hledal hlavní sudí i ve druhém poločase. V 55. minutě rozjel gólovou akci útočník Luís Suárez, na jejímž konci vymíchal obranu Realu Lionel Messi a poslal Barcelonu opět do vedení. Všem, i Hernándezovi, však uniklo, že v úplném zárodku akce uruguayský útočník podkopl stopera hostů Raphaëla Varaneho. Pískat se tak měl faul a ke gólové situaci by vůbec nedošlo.

    Na video se podívej zde.

    55. minuta – Neuznaný gól Luíse Suáreze

    Sotva se rozehrálo, přišlo další sporné rozhodnutí sudích. V 55. minutě se opět prosadil Suárez a Barcelona mohla jít do dvoubrankového trháku – mělo to však háček. Pomezní viděl před gólem ofsajdové postavení záložníka Ivana Rakitiče. Z opakovaných záběrů se lze jen domnívat, zda měl pravdu. Chorvatský záložník byl na samotné hraně ofsajdu.

    Na video se podívej zde a další úhel zde.

    76. minuta – Penalta na Marcela

    Poslední velký přešlap předvedl sudí Hernández čtvrthodiny před koncem. Obránce Realu Marcelo byl ve vápně zasažen do holeně domácím Albou a upadl. Hráči „bílého baletu“ se dožadovali pokutového kopu, ale hlavní arbitr byl neoblomný. Z různých záběrů je však zjevné, že Alba vůbec nezasáhl míč a Brazilce skutečně fauloval.

    Na video se podívej zde.

    S3F1K je dlouholetým redaktorem portálu BilyBalet.cz. Zapálený a věrný fanoušek nejlepšího klubu na světě. Sám příležitostný fotbalista v nižších soutěžích.


    20 Komentářů

    • Avatar

      Za mě Baleho faul jasná žlutá,červená pro Roberta také jasná,faul Suaréze bez diskuzí,Neuznaný gol Suaréze měl platit,ale to samé měl pustit i Ronaldovi 2x v prvém poločase a penalta na Marcela také byla,určitě by jí sudí obhájil.

      0
      0
    • Avatar

      100% súhlasím .Na to .že sme hrali o jedného na viac ,mali sme vyhrať. Inak napínavé , kvalitné ,el clasico .

      0
      0
    • Avatar photo

      TADY je to velmi dobře a objektivně shrnuté:
      https://www.managingmadrid.com/2018/5/7/17325310/barcelona-real-madrid-2018-el-clasico-referee

      Vyvrácen mýt o tom, že byl upřen Rakiticovi gól…

      0
      0
    • Avatar

      Placete nad offsidom toho a toho… mala nemala byt penalta cervena a podobne… zamyslime sa ako sme hrali 2hy polcas o jedneho hraca viac … Barca nas prehravala a nedokazali sme ju dlhe minuty zatlacit… remiza spravodliva rozhodca urobil chyby na oboch stranach a herne tiez vyrovnane barca zasluzene titul v lalige nam neostava nic ine len vyhrat LM lebo ak ju nevyhrame mozme pokladat sezonu za nevydarenu…

      0
      0
      • Avatar

        Môžem iba súhlasiť,niektorí jedinci to doslova nezvladajú a kvília akoby kopali 3 penalty proti nám a dali 5golov z ofsidu.Rozhodca zápas nezvládol,no nijak hrubo neovplyvnil,remíza zaslúžená,napriek polzapasovej presilovke.A pravda je aj to,že náš vrchol sezóny ešte len príde koncom mesiaca,či zdvihneme aspoň jeden pohár nad hlavu,alebo fuckticky bude sezóna bez trofeje.Takže treba sa sústrediť na finále,tam ide o všetko.Liverpoolu tiež,takže sa môžeme tešiť na skvelý futbal.

        0
        0
    • Avatar

      Já říkám a stojím si za tím,že tyto hraniční offside,které nemůže rozhodčí 1OO% posoudit se mají pouštět. Vždy se má zvýhodnit útočící mužstvo. Jedině pak nepřijdeme o spousty zajímavých akcí a hezkých golů. Raději budu koukat na fotbal,který skončí výsledkem 5:3,než na 1:0.

      0
      0
    • Avatar

      Ten Surézův gol přece nenůže platit. I kdyby to nebyl ofsajd tak bylo máváno a všichni kromě tý krysy přestali hrát…

      0
      0
    • Avatar

      A jsme u toho co jsem psal výše. My tu máme k dispozici video,fotky a bůh ví co ještě a nemůžeme se sjednotit na tom,zad byl offside,nebo ne. Právě proto,že to nebylo tak jednoznačné by se to mělo pouštět. Bohužel v tomto případě by to bylo v náš neprospěch,ale mnohokrát by to bylo i naše plus,protože ve většině zápasů útočíme a těchto offsidů – neoffsidů nám odpískali moře.

      0
      0
      • Avatar

        Ale čo je jednoznačne,čo je hraničné???
        10cm? Pol metra? Meter? Dva???
        Niekdedy tí trotli mávajú ofsajd centimetrový,niekedy nevidia a neodmavaju aj dvojmetrovy..Predstáv si zápas,kde pustia Realu polmetrovy ofsajd a Barce taký istý odmava,,zase sa pôjdete všetci pozabíjať

        0
        0
    • Avatar

      tie ofsajdy boli fakt tesne a to by som sudim nevycital, v podstate objektivne to vyriesi buduci rok video, treba spomenut aj dalsie momenty, Alba chytil pod krk Modrica a to je minimalne zlta karta, po faule v pokutovom uzemi mohla prist kludne druha, kedze slo o slubnu akciu, Messi mal byt vyluceny, umyselna ruka meter nad hlavou, zakrok na Ramosa este zlta ale co hovoril sudimu o polcase bolo jasne na druhu zltu, viem pochopit rozhodcu, ale tento zapas nezvladol, miesto oslavy futbalu a oslavy titulu na Nou Campe to bol tvrdy a mnohymi miestami nesportovy zapas, rozhodca musi trestat, pochopil by som, keby bol aj Bale vyluceny, ak by chcel niekto pisat, ze to vidim jednostranne, v zapase sice o nic podstatne neslo ale aj tak, kebyze ti hraci nesu kamosi z repre tak to mohlo skoncit horsie, na margo komentov na uroven sudich v Spanielsku nesuhlasim, ze su horsi nez inde, sem tam pozriem aj taliansku ligu a tam bolo aspon 100 verdiktov opravenych VAR

      0
      0

    Přidat komentář

    Související články

    SESTAVY: Real Madrid – Sevilla. Bellinghama nahradí Brahim, Rüdiger je zpět
    La Liga

    SESTAVY: Real Madrid – Sevilla. Bellinghama nahradí Brahim, Rüdiger je zpět

    Real Madrid se dnes utká se Sevillou. Očekává se vřelé přivítání Sergia Ramose. Podívejte se na základní sestavy. Základní informace…
    Nominace Real Madrid – Sevilla: Potvrzen Rüdiger. Také soupeře kosí zranění
    La Liga

    Nominace Real Madrid – Sevilla: Potvrzen Rüdiger. Také soupeře kosí zranění

    Real Madrid zveřejnil nominaci na nedělní zápas proti Seville (začátek ve 21:00 na Nova Sport 4). Jak už bylo oznámeno,…
    Ancelotti před Sevillou: Musíme využít náskoku, který jsme si v lize vytvořili
    La Liga

    Ancelotti před Sevillou: Musíme využít náskoku, který jsme si v lize vytvořili

    Carlo Ancelotti tradičně hovořil v tiskovém centru ve Valdebabas před zítřejším ligovým zápasem. „Proti Seville musíme předvést stejný výkon, jakým se…
    AS: Antonio Rüdiger bude hrát v neděli proti Seville
    La Liga

    AS: Antonio Rüdiger bude hrát v neděli proti Seville

    Na sobotním tréninku, posledním před nedělním zápasem proti Seville, měl Carlo Ancelotti k dispozici 16 hráčů A-týmu včetně uzdraveného Antonia Rüdigera.…