Zidane po Sociedadu: Jsem rozčilený. Dominovali jsme, ale ztratili dva body

Zidane po Sociedadu: Jsem rozčilený. Dominovali jsme, ale ztratili dva body

Spokojen s výkonem, nespokojen s výsledek. Tak by se daly shrnout pocity trenér Zinedina Zidana po remíze s Realem Sociedad. Madridský tým zachraňoval bod na poslední chvíli, přesto je podle francouzského kouče remíza ztrátou.

Zinedine Zidane byl spokojený s výkonem týmu především v prvním poločase. „Hráli jsme dobře a vytvořili si 3-4 šance, měli jsme skórovat,“ tvrdil. „Soupeř pak měl jednu šanci a skóroval. Ale to je fotbal. Někdy jsme nehráli tak dobře a vyhráli, dnes jsme štěstí neměli,“ mrzelo trenéra Realu.

„Pokud se podíváme na zápas jako celek a na naše šance, zasloužili jsme se určitě víc než bod. Remíza je pro nás ztráta, zvlášť na domácí půdě. Jsem rozčilený z toho, že hráči dali do zápasu velké úsilí, ale nepodařilo se nám vyhrát,“ pokračoval Zidane.

Problém je potřeba hledat logicky hlavně v útoku. Asi i proto kouč Realu vystřídal za nepříznivého stavu celou ofenzivní trojici ve složení Isco, Mariano a Asensio. Na hřiště nastoupili Rodrygo, Duro a Vinícius. Posledně jmenovaný nakonec Realu zachránil alespoň bod.

„Nebyl jsem spokojený s tím, jak jsme soupeře presovali. Proto jsme dali do hry nové hráče a trochu upravili taktiku. Myslím, že všichni, co nastoupili, hráli dobře a pomohli nám. Jsem rád, že Vinícius skóroval. Věřím, že v tom bude pokračovat,“ rozebíral Zizou.

Přes všechno si Francouz stál za tím, že tým předvedl kvalitní výkon. „Vytvářeli jsme si dobré šance, na hřišti jsme dominovali. Jsme teď v dobré kondici. Máme sérii pěti výher a teď remízu proti silnému soupeři. Musíme takto pokračovat. Každý tým bude ztrácet, liga je ještě dlouhá,“ měl jasno.

Fanoušky pochopitelně zajímá, zda bude na příští utkání, derby s Atlétikem, připraven kanonýr Karim Benzema. „Věříme, že ano, ale nic není jisté. Karim s námi ještě netrénoval. Je ale v pohodě. Uvidíme, zda bude moci nastoupit,“ mlžil trochu trenér Bílého baletu.

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


Zdroj: realmadrid.com

4 Komentářů

  • Avatar

    Je to strasne jak se musime upinat k navratu Karima….
    Je fakt, ze zejmena v prvnim polocase jsme si gol zadlouzili….
    Z tohoto zapasu se mi libilo nasazeni zejmena stridajicich hracu (Valverdeho, Rodrygo)….a jsem u rad za sanci pro Dura, je to fajn videt dostavat prilezitost pro mlade hrace, byt by to nebxt tech zraneni nebyla pravda….

    0
    0
  • Avatar

    To je podruhý, co je Zidane nespokojený s hrou bez míče. Poprvý to bylo, když si Asensio s Hazardem vyměňovali pozice a vyplynulo z toho asi nejzábavnějších 15 minut Realu letošní sezóny. Včera to byl Isco s Marianem a Modrićem okolo 30.-35. minuty, kteří lítali k obráncům, Casemiro se s Kroosem a Asensiem starali o záložníky a krom nakopávaných míčů se vlastně La Real k ničemu nedostal za celý poločas.

    A jemu se nelíbil pressing?! Já fakt nevím, jestli to z jeho pozice vedle hřiště vypadalo jinak nebo se koukal na jiný zápas, ale přijde mi, že má úplně opačný názor na hezkou a hlavně účinnou hru…

    To jsme viděli v druhým poločase, kdy byl Lucas s Mendym strašně vysunutý, Casemiro zasunutý mezi obránce a Sociedad nás celých deset minut tlačil a vyústil z toho gól. *wall*

    0
    0
  • Avatar

    povedzte niekto Zidanovi,
    že sa hrá na góly nie na držanie lopty
    a že loptu musíme dostať do súperovej siete a nie od jeho šesťnásky k nášmu brankárovi

    0
    0
  • Avatar

    Za celý zápas jen 2 střely na bránu s tím chce vyhrávat?*rip*

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Ancelottiho pokušení: Nasadí Courtoise v sobotu proti Cádizu?
La Liga

Ancelottiho pokušení: Nasadí Courtoise v sobotu proti Cádizu?

Thibaut Courtois je blízko návratu na hřiště. Brankář byl v posledních letech jedním z pilířů týmu, ale v letošní sezoně…
Soutěžní komise RFEF potvrdila žlutou kartu Auréliena Tchouaméniho
La Liga

Soutěžní komise RFEF potvrdila žlutou kartu Auréliena Tchouaméniho

Real Madrid se odvolal proti žluté kartě, kterou dostal Aurélien Tchouaméni v posledním ligovém zápase. Soutěžní komise však shledala, že…
MARCA: Real se v případě sobotního zisku titulu přesune na Cibeles
La Liga

MARCA: Real se v případě sobotního zisku titulu přesune na Cibeles

Pokud Los Blancos v sobotu na Bernabéu porazí Cádiz, budou na stadionu čekat na výsledek zápasu Girony s Barcelonou. Pokud…
Hráči Realu dnes dostali volno. Přípravu na Cádiz zahájí ve čtvrtek
La Liga

Hráči Realu dnes dostali volno. Přípravu na Cádiz zahájí ve čtvrtek

Výprava Los Blancos opustila Mnichov krátce po jedné hodině ráno a po dvouhodinovém letu přistála na letišti Barajas v Madridu přesně…