AS: Kepa v sobotu dostane šanci rozloučit se na Bernabéu

AS: Kepa v sobotu dostane šanci rozloučit se na Bernabéu
Jude Bellingham slaví s Kepou a Eduardem Camavingou (zdroj: realmadrid.com)

Rozhodně to nebyla sezóna, o které Kepa snil, když loni v létě přišel do Realu Madrid, ale ani jako náhradník nevěšel hlavu a tvrdě pracoval, aby týmu pomohl. Carlo Ancelotti chce jeho přístup odměnit tím, že mu dá šanci rozloučit se s fanoušky na Santiago Bernabéu.

Real Madrid čeká v sobotu poslední domácí zápas této sezóny, soupeřem mu bude od 21 hodin Real Betis. Mezi tři tyče se postaví Thibaut Courtois, ale trenér Carlo Ancelotti je podle deníku AS rozhodnut, že dá pár minut i Kepovi Arrizabalagovi. Samozřejmě se může stát, že rozhodnutí italského stratéga ještě něco ovlivní, v tuto chvíli je ale Carlettovým záměrem, aby se brankář, který v Madridu hostoval z londýnské Chelsea, mohl ještě rozloučit s fanoušky přímo v soutěžním utkání. Letošní sezóna se Kepovi příliš nevydařila, zejména její druhá polovina, on však zůstal profesionálem a pomáhal týmu až do konce, za což se mu chce trenér Los Blancos odvděčit.

Odchovanec Athlétiku Bilbao byl do Madridu zapůjčen z Chelsea jen pár dnů poté, co se v přípravném utkání zranil Thibaut Courtois. V tu chvíli byl Kepa prakticky dohodnut s mnichovským Bayernem, nakonec však dal přednost tomu, aby si splnil sen a zahrál si za Real Madrid.

V roce 2018 k tomu měl blízko, ale proti byl Zinédine Zidane, který jeho přestup zablokoval a důvěřoval plně Keyloru Navasovi. Kepa přišel do hlavního města Španělska, aby se stal brankářskou jedničkou, a skutečně se tak zpočátku i stalo. Zranění při rozcvičce před zápasem skupinové fáze Ligy mistrů však umožnilo naskočit mezi tyče Luninovi, který předvedl skvělý výkon a svého místa v brance se již nevzdal.

Ač náhradník, i on přispěl svým dílem k úspěšné sezóně. Branku Los Blancos hájil v zápasech La Ligy, Ligy mistrů, Copy i Supercopy. Nikdy si na svou pozici nestěžoval, i když gólmanská pozice byla nejožehavějším místem v sestavě Realu Madrid.

Při penaltovém rozstřelu na Etihadu byla jeho rada klíčová pro rozhodnutí Lunina zůstat ve středu při penaltě, kterou zahrával Bernardo Silva. Ancelotti už dávno rozhodl, že Kepa své minuty na hřišti ještě dostane, i když jich před finále ve Wembley nebude mnoho. Pokud se v trenérových plánech nic nezmění, dostane Španěl šanci na rozlučku právě s Betisem a o týden později, pokud tým v Londýně uspěje, může klidně vyhrát svou druhou Ligu mistrů v kariéře.

 


Zdroj: as.com

Přidat komentář

Související články

Fandím Realu už od dětství a teď za něho budu hrát, řekl dojatý Endrick se slzami v očích
Mužstvo

Fandím Realu už od dětství a teď za něho budu hrát, řekl dojatý Endrick se slzami v očích

Endrick byl dnes hodinu po poledni prezentován na Santiago Bernabéu jako nový hráč Realu Madrid. Co před fanoušky pronesl? „Ahoj…
OFICIÁLNĚ: Endrick podepsal smlouvu s Realem Madrid. Hrát bude s číslem 16
Mužstvo

OFICIÁLNĚ: Endrick podepsal smlouvu s Realem Madrid. Hrát bude s číslem 16

Brazilský fotbalista se už prakticky může cítit jako nový hráč Realu Madrid, protože podepsal smlouvu. Endrickovi už zbývá jen předvést…
MARCA: Arda chce další výzvu
Mužstvo

MARCA: Arda chce další výzvu

Arda Güler využil své dovolené, aby se trochu distancoval od okolního shonu a načerpal nové síly před svou druhou sezonou…
RELEVO: Real Madrid je znepokojen situací David Alaby
Mužstvo

RELEVO: Real Madrid je znepokojen situací David Alaby

Po dávce euforie, kterou bylo představení Kyliana Mbappého, musel Florentino poprvé po sedmi letech přiznat neúspěch. Řeč je o neuskutečněném…