Bale měl být hlavní zbraní ofenzívy Realu Madrid, ale není. Něco se musí změnit!

Bale měl být hlavní zbraní ofenzívy Realu Madrid, ale není. Něco se musí změnit!

Gareth Bale se po odchodu Cristiana Ronalda měl stát tahounem a hlavní ofenzivní hvězdou Bílého baletu. Velšský reprezentant se ale trápí a je těžce z formy. Podle mého názoru je jedním z hlavních problémů psychika, alfa a omega sportu.

Ramos, Varane, Kroos, Modrić a další. Ti všichni hráli na uplynulém mistrovství světa a po náročném letním programu se jim nepodařilo navázat na formu z minulé sezóny. Lidský organismus se ozval, tělo vyžaduje více odpočinku.

Ale u Balea je situace jiná. Velšský rychlík v létě odpočíval. A do nové sezóny vstoupil v pozici, jakou v Realu Madrid doteď neměl. Jakmile se ohlásil odchod Cristiana Ronalda, měl to být on, kdo se stane hlavní zbraní v útoku. Zvlášť když Real nepřivedl žádnou klíčovou oporu ofenzívy, ke vší úctě k Marianovi. Bale měl převzít roli mašiny na góly. I když od něj nemůžu čekat 50 gólů za sezónu, rozdílovým hráčem měl být. To se bohužel neděje… Real Madrid v zápasech zatím marně hledá rozdílového hráče. 

Za Ronalda neměl Bale takovou ofenzivní volnost, jakou si užíval právě galaktický CR7, okolo kterého se stavěla taktika. Bale má teď ideální příležitost dotknout se hvězd. Posledních pět let se krčil ve stínu Ronalda. Jistě, nikdo mu neodepře, že dokázal vstřelit několik extrémně důležitých gólů, včetně dvou ve finále Ligy mistrů, ale titulky novin plnil jen vzácně. Na nich zářil jedinečný Ronaldo. Bale má velkou šanci stát se legendou, ale nechytá ji dostatečně za pačasy.

Rodák z Cardiffu trpí na zranění celé své působení v Realu. Chyběl 45 % zápasů, ve kterých mohl hrát. Ze 305 možných utkáních nastoupil jen do 202. To je na hvězdu za 100 milionů eur až děsivě málo.

Na druhou stranu se Bale přesto všechno vždy obdivuhodně dokáže zvednout a vrátit se na trávník. Znovu a znovu. To není vůbec snadné.

Úvod sezóny ho zastihl v dobré formě a vypadalo to, že by přeci jen mohl splnit náročná očekávání jednoznačně nejlépe placeného fotbalisty Realu Madrid. Jenže pak se něco stalo…

Bale začal působit nezaujatým dojmem. Hraje bez vášně, bez ničeho navíc. Vypadá upjatě a frustrovaně. Na hřišti se nedokáže vyhecovat. Zatímco ve velšském národním týmu umí plnit roli vůdce, v Madridu na mě působí dojmem velkého introverta. Přestože španělsky mluvit umí, jazyku se vehementně vyhýbá a snaží se používat výhradně rodnou angličtinu.

Něco se musí změnit. Pokud to Bale do konce sezóny nedokáže, Real bude muset najít řešení. Jeho potenciální role náhradníka je z pohledu dalších sezón utopie.

Jako správný Madridista budu stále věřit, že Bale vstane z popela. Podle mě není problém na tréninku, není v touze vyhrávat trofeje a být nejlepší, ale je v hlavě. Psychika je klíčem k úspěchu sportovce. To není klišé, to je realita. Jestli bude nynější kouč Solari tím vyvoleným psychologem, lehce pochybuji. Nechám se ale překvapit.

¡Hasta el final vamos Real!


30 Komentářů

  • Avatar

    Obrovský rozdiel medzi Baleom a Ronaldom vidím v ich osobnostiach – CR je rodený líder, vždy vedel vyburcovať nielen hráčov, ale aj fanúšikov na štadióne. Bale sa len (posledné zápasy) celý čas motá bez slov po ihrisku, ako by ho to ani nebavilo. Celkovo nám v útoku chýba líder, ktorý by to na seba zobral. Karim ani Gareth to, žiaľ, nikdy nebudú.
    Takže úloha pre Pereza je nájsť nielen gólového hráča, ale aj veľkú osobnosť, ktora
    strhne tím v rozhodujúcich momentoch zápasu – a to bude veľmi ťažké.

    0
    0
  • Avatar

    Úplne super článok*thumb*
    A tiež nechápem čo sa s nim deje, keď mal zaciatok sezóny dobrý.. hra jak keby sa mu vôbec nechcelo a nebavilo ho to.. proste ostrovan by do La Ligy chodiť nemal. Je to len môj nazor. Ale najviac ma vytočila jeho reakcia pri striedaní…

    0
    0
  • Avatar

    čistá pravda čakal som od neho viac ale ja by som ho nepredával povedzme si úprimne nemáme lepšie pravé krídlo , ja by som to riešil skôr kúpou mladého talentovaného hráča ktorý má reálnu šancu vytláčať Bale zo zostavy (a Lucas to nauzaj nikdy v živote nedokáže) napr. taký Sancho , Sterling alebo Comman proste niekto rýchly a technicky vyspelý

    0
    0
  • Avatar

    Včera jsem psal, že naši hráči hrají pod svou úroveň z toho důvodu, že odešel Ronaldo. Když byl na hřišti Ronaldo, hráči si daleko více věřili, a potvrzuje to i obránce Juventusu Joao Cancelo:

    JOAO CANCELO: ,,Keď Cristiano hraje za tím, tak ten tím sa stane najlepším. Ako dôkazom je posledné El Classico, Barcelona bez Messiho porazila Real bez Ronalda 5-1."

    ,,Cristiano sa narodil aby vyhrával a pomohol vyhrávať svojim spoluhráčom. Hovorím o hráčovi, ktorý robí rozdiely všade kam ide, lebo je rozdielny od všetkých ostatných."

    ,,Keď prišiel do Juve, zvýšil úroveň nie len mužstva, ale aj individuálnu úroveň jednotlivcov. Juve bol vždy skvelý klub, ale po jeho príchode sa stalo Juve v očiach ich súperov favoritom na výhru v LM."

    ,,Cristiano vyhral LM ako hlavný protagonista Realu s 15 gólmi. Ak nevyhrá Zlatú loptu, bude to neuveriteľné. Je najlepší zo všetkých a v minulej sezóne bol najdôležitejší."

    0
    0
  • Avatar

    Bale ako brit jednoducho nepasuje do spanielskeho klubu uz len preto, ze je brit. Je to iny naturel… ja by som ho pustil spat na ostrovy, alebo dohodol dobru vymenu… Nech nam da MCity Saneho a nech si Bale ide, alebo nech sa vrati do Tottenhamu za Ericsena a Lamelu… neviem. Ale podla mna by sa Bale chcel vratit do Premier league aj okamzite.

    0
    0
  • Avatar photo

    bola to obrovska chyba ho tu drzat, jednak bol asi polovicu zapasov zraneny, maval nevyrovnane vykony, vyplakaval ked nahodou nehral v zaklade atd.. mali sme ho predat kym mal po finale LM slusnu cenu, dalsia velka minela Pereza

    0
    0
  • Avatar photo

    verim, ze Solari ho nebude mat problem posadit ked to uzna za vhodne

    0
    0
  • Avatar

    Připadá mě že vůbec nevyužívá svou rychlost, v dnešním fotbale je to hrozná výhoda

    0
    0
  • Avatar

    V létě bych ho jednoznačně prodal. V Realu snad nezažil sezónu během které by byl po celou dobu ve skvělé formě od začátku do konce a z dlouhodobého hlediska podle mě nenaplnil ta očekávání, která se do něho vkládala na začátku angažmá, především to, že převezme zodpovědnost po odchodu Ronalda, to se bohužel nestalo. Kdyby ano, mohl by tu ještě pár let být, ale teď mu bylo 29 a čekat že se vše otočí o 180 stupňů je naivní a mám takový pocit, ale to je jen můj osobní, že on se do Španělska nikdy nehodil. Takže za mě v létě prodej a nejen on, ale i Benzema. Tomuto týmu už chybí nová a dravá krev.

    0
    0
    • Avatar

      Nie je to len tvoj pocit,,ja som to vravel už keď sem prichádzal,Hráči z ostrovov sú špecificky a málokedy sa presadia naplno v inej lige,Výnimkou bol snáď len Hargrevaes v Bayerne,Inak ani taký Owen,ani Beckham neboli v Madride to,čo vo svojich angl.kluboch.Niekto mi pred časom oponoval,že Bale je z Walesu,že to bude iné.Trt baraní,,čert jak ďábel!!!

      0
      0
  • Avatar

    tiez som z neho trosku sklamany, tazko povedat ci sa po par zapasoch pod novym trenerom zmeni k lepsiemu, ale skor to neocakavam, mozno bude mat ako doteraz skvele zapasy resp chvilky obcas , ale celkovo..
    fandil som mu , ale asi by som ho vymenil najneskor v lete – pokial nevypali ako kometa

    0
    0
  • Avatar

    Nemal som rád že sa toto vravelo pod Zidanom, ale mali by konečne dostať výraznejšiu šancu mladý, počnúc Viniciusom.Cakaju nás tri papierovo slabšie tými a horšie to už byť nemôže. A Solari ako docasny tréner by to skúsiť mohol, ak to nevyjde, pre neho sa nič nedeje, ak to vyjde, stane sa najodvaznejsim trénerom Realu od dôb Joseho.

    0
    0
  • Avatar

    Bale už dávno neni taký dobrý ako bol v Totehname, nielen že formu nemá ale aj tie zranenia…. ináč, keď už aj Modrič je dosť dlho hlboko pod jeho vlastným priemerom

    0
    0
  • Avatar

    AK AJ VYLEZES NA NAJVYSSI STROM ORLOM SA NESTANES…………toto excelentne plati v pripade fanusíkov realu…..proste akekolvek prirovnavania kohokolvek k ronaldovi je choré…..a prave naopak, garethovi cris pomahal ked hrali spolu bolo to super….potom vsak aj zizu začal viac doverovať asensiovi či lucasovi (pre mna totoalne nepochopitelne) a vtedy začal gareth upadať…..ale chcieť od neho či kohokolvek sa pribliziť ku cr7 je trosku choré

    0
    0
  • Avatar

    Modric, Asensio, Bale and Ramos, the epicentre of Real Madrid’s crisis..tento článok od Josého Alejandra to úplne vystihuje.Tam je pes zakopaný.

    0
    0
  • Avatar

    Zmenit by se mel jeho dres

    0
    0
  • Avatar

    čekalo se od něj víc už když přicházel z tottenhamu ano dal pár golů ve finale lm a copa del ray které znamenali výhru ale jinak hluboko za očekáváním

    0
    0
  • Avatar

    ale zase pravda je taká , že všetko hádzať na Bale je blbosť lebo akože ked on nedáva goly tak by to mal ťahať Benzema ale on ešte viac tragický a ani za výsledky v našej "úžasnej" obrane nemôže on*stydi*

    0
    0
    • Avatar

      Bale prevádza o level horšie výkony ako Benzema. Skús si pozrieť na YT zostrihy individuálnych výkonov Karima a Garetha z hociktorého z posledných zápasov. Pokial si pri zmysloch (co verím že si) nemôžeš tvrdiť že Garethov prínos pre našu hru je väčší ako Benzov.

      0
      0
      • Avatar

        ako Benzemov prínos pre hru je už pár rokov nulový aj ked uznávam ,že občas má pekné chvílky ale taký hráč nemá čo robiť v Reale Madrid a to isté Bale len Bale je aspoň rýchly aj ked to už vôbec nevyužíva

        0
        0
  • Avatar

    Kdo by to byl před pár lety řekl, že se raději zbavíme hráčů jako je Ronaldo, James, Di María a necháme si v útoku dvě kopyta, který maj problém zahrát konzistentně dva zápasy v řadě.

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Florentino Pérez připravuje revoluci. Pracuje na nové vlastnické struktuře klubu
Nezařazené

Florentino Pérez připravuje revoluci. Pracuje na nové vlastnické struktuře klubu

Florentino Pérez pracuje na revoluci ve vlastnictví klubu. Prezident Realu Madrid hledá takovou strukturu, která podle něj v budoucnosti nejlépe…
Carragher: Real měl City pod kontrolou. Výkon Los Blancos byl impozantní, přidal se Henry
Nezařazené

Carragher: Real měl City pod kontrolou. Výkon Los Blancos byl impozantní, přidal se Henry

Hráčům Bayernu Mnichov po postupu proti Arsenalu notnou chvíli trvalo, než po konci jejich zápasu opustili svoji šatnu. Proč? Nechtěli…
Specialista na Manchester. Bude Rodrygo klíčem k úspěchu?
Liga mistrů

Specialista na Manchester. Bude Rodrygo klíčem k úspěchu?

Manchester City je jednou z oblíbených Rodrygových obětí v Lize mistrů. Brazilec se v této soutěži cítí skvěle a na evropské scéně se…
OFICIÁLNĚ: Viniho rasisticky uráželi v Barceloně i Madridu. Real podal stížnost na státní zastupitelství
Nezařazené

OFICIÁLNĚ: Viniho rasisticky uráželi v Barceloně i Madridu. Real podal stížnost na státní zastupitelství

Vinícius Júnior se v průběhu tohoto týdne hned dvakrát stal terčem nenávistných a rasistických projevů. A to přitom Real Madrid ani…