Mbappé, Davies a… deset dalších. Real Madrid má před sebou rušné přestupové období

Mbappé, Davies a… deset dalších. Real Madrid má před sebou rušné přestupové období
Joselu (zdroj: realmadrid.com)

Kromě dvou největších operací nadcházejícího letního přestupového okna musí vedení Bílého baletu řešit i řadu dalších záležitostí týkajících se hráčů, kterým končí smlouvy, a těch, na které mají ještě práva.

Veškerá pozornost Realu Madrid na přestupovém trhu se soustředí na dvě jména. Jmenovitě na Kyliana Mbappého a Alphonsa Daviese. Pravdou však je, že klub má do léta mnohem více otevřených front, které musí řešit. Seznam hráčů, o jejichž budoucnosti se jedná, je dlouhý a zahrnuje i ty, kteří momentálně v barvách královského klubu nehrají.

Žádná z těchto operací se nevyrovná dvěma velkým obchodům s Mbappém a Daviesem, které Real připravuje, ale většina z nich je strategická a podmínila by přestupové plány, které klub v současnosti má. Strategie zahrnuje Mbappého, Daviese… a deset dalších hráčů.

Toni Kroos

Láme okvětní lístky, když přemýšlí o své budoucnosti. V létě mu vyprší smlouva a Los Blancos ji chtějí prodloužit, ale on se ještě nerozhodl, zda bude pokračovat ve hře. Prozatím oficiálně oznámil pouze návrat do německé reprezentace na nadcházející EURO.

Rozloučení s ním by bylo bolestivé nejen ze sentimentálního, ale i sportovního hlediska, neboť je členem základní jedenáctky a v krátkodobém až střednědobém horizontu základním kamenem skládačky Carla Ancelottiho.

Luka Modrić

Jeho odchod na konci sezony je téměř jistý, ale poslední slovo v této věci ještě nepadlo. Sportovně je Real již připraven ho nahradit a faktem je, že jeho role se již stává spíše druhořadou. Nicméně jeho talent, charisma a vůdčí schopnosti bude těžké napodobit.

Nacho

Také jemu se blíží konec smlouvy. Jak Ancelotti přiznává, Nachův případ je totožný s Modrićem a Kroosem a jeho budoucnost je v jeho vlastních rukou. Jinými slovy – pokud bude chtít zůstat, zůstane.

Jeho důležitost vzrostla tváří v tvář morové ráně zranění, která zasáhla madridskou obranu, ale on sám se musí rozhodnout, zda přijme roli čtvrtého stopera, která ho čeká, až se uzdraví Militaa a Alaby. Nesmíme zapomenout na konkurenci v podobě Tchouaméniho, který ve středu obrany podává dobré výkony.

Kepa

Pokud se nestane něco neočekávaného, brankář na konci svého ročního hostování Madrid opustí. Courtoisův návrat po zranění a Luninova skvělá dispozice, díky níž si vybojoval místo mezi tyčemi, mu nedávají možnost prodloužit své dobrodružství na Santiago Bernabéu. Záměrem klubu je udržet si brankářskou dvojici posledních let.

Lucas Vázquez

V létě mu končí smlouva a Merengues mu chtějí nabídnout ještě jeden rok, aby hrál jako pravý obránce. V této roli si vede téměř dokonale. Jeho poslední prodloužení od roku 2021 bylo plánováno již s myšlenkou, že bude náhradou za Carvajala, a tento koncept se dokonale osvědčil. Lucas je fotbalista, který je klubu oddaný a těší se maximální Ancelottiho důvěře.

Fran García

Real pracuje na příchodu Daviese, zatímco Mendy má ještě rok platnou smlouvu a zájem, především ze strany Carletta, je o její prodloužení. Vzhledem k tomuto scénáři by mohla být Franova pozice v týmu ohrožena. Klub, který ho vykoupil za 5 milionů eur, by mohl uvažovat o jeho prodeji, aby vydělal peníze, pokud budou splněny dvě podmínky zmíněné na začátku.

Arda Güler

Jestliže už v této sezoně bojuje o minuty (zranění mu to neusnadňují), příchod větší konkurence v podobě Mbappého a Endricka v příštím ročníku by jeho situaci, pokud jde o hraní hlavní role na hřišti, ještě více zkomplikoval. Z tohoto důvodu a vzhledem k jeho nízkému věku by klub mohl zvážit jeho zapůjčení a vyhnout se tak dalšímu roku bez zápasu.

Joselu

Los Blancos využili skvělé příležitosti na trhu, aby přivedli útočníka a posílili útok, který byl po odchodu Benzemy, Asensia, Hazarda a Mariana značně oslaben. Joselu přišel z Espanyolu na roční hostování díky výstupní klauzuli ve smlouvě související se sestupem. Jeho dosavadní výkony jsou přímo úchvatné (je druhým nejlepším střelcem týmu) a Real Madrid bude muset zvážit, co s ním udělat.

Miguel Gutiérrez

Real má opci na jeho zpětný odkup za 8 milionů eur. To je cena za hráče, který je jednou z největších senzací této sezony a jedním z lídrů senzační Girony vedené Míchelem. Kromě otázky obsazení levé strany obrany, která v jeho případě může vyvstat, je normální, že královský klub tuto klauzuli uplatní a bude mít hráče opět plně pod kontrolou bez ohledu na rozhodnutí o jeho budoucnosti, které padne později.

Rafa Marín

Je zapůjčen v Deportivu Alavés a očekává se, že se v létě vrátí do Madridu. Na úrovni Primera División přebírá otěže, neboť byl důležitým hráčem v kádru Luise Garcíi Plazy. Jeho budoucnost by mohla být spojena se situací kolem Nacha. Pokud kapitán odejde, může klub považovat Rafu za dobrého nástupce splňujícího požadavky jako solidního a levného hráče se španělským pasem.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: marca.com

2 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Alaba se ve středu podrobil artroskopii kolena. Jeho návrat do hry to nejspíš oddálí
Mužstvo

Alaba se ve středu podrobil artroskopii kolena. Jeho návrat do hry to nejspíš oddálí

Po lavině dobrých zpráv pro Real Madrid přišla jedna špatná: uzdravení Davida Alaby neprobíhá hladce, informuje server Relevo. Rakušanova účast…
The Athletic: Endrickovo zranění není vážné. Loučil se hráč na sítích s Palmeiras?
Mužstvo

The Athletic: Endrickovo zranění není vážné. Loučil se hráč na sítích s Palmeiras?

Brazilský talent Endrick, který se za pár týdnů oficiálně stane hráčem Realu Madrid, se zranil v utkání svého Palmeiras proti Independiente.…
Lucas Vázquez blízko dohody s klubem. Prodlouží smlouvu o další rok?
Mužstvo

Lucas Vázquez blízko dohody s klubem. Prodlouží smlouvu o další rok?

Každý klub by chtěl mít ve svých řadách hráče, jako je Lucas Vázquez. Dvaatřicetiletý hráč je jedním z kapitánů bez…
Endrick nedohrál zápas. Hřiště opustil na nosítkách
Mužstvo

Endrick nedohrál zápas. Hřiště opustil na nosítkách

Endrick si v nočním utkání, v němž jeho Palmeiras porazilo Independiete 2:1, přivodil zranění. V tuto chvíli jeho rozsah není znám. Endrick byl…