Přetlak v útoku příchodem Mbappého a Endricka nehrozí

Přetlak v útoku příchodem Mbappého a Endricka nehrozí
Endrick a Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Real Madrid pečlivě zpracovává projekt na příští sezónu. Tým bude posílen o Endricka s Mbappém. Ancelottiho ofenzivní arzenál tak vzroste na pět útočníků a tři ofenzivní záložníky. Vedení klubu věří, že se najde dostatek volného prostoru pro každého. Jak připomíná katalánský deník Sport, od příštího ročníku vzroste počet zápasů v Lize mistrů, rozšířen je i kalendář pro mezistátní zápasy.

Příchod Mbappého nikterak neomezí pozici Viníciuse. Oba hrají na stejné pozici, byť francouzský útočník v PSG alternuje i na hrotu útoku. Ancelotti musí najít řešení, jak v základní sestavě najít prostor pro oba.

Real Madrid bude muset změnit rozestavení na 4-3-3, které praktikoval v předchozích dvou sezónách. V aktuálně probíhající, kdy se tým musel vyrovnat se ztrátou Karima Benzemy, přešel Ancelotti na systém 4-4-2, přičemž záložníci hrají v diamantovém rozestavení, aby Bellingham mohl účinně podporovat Viníciuse a Rodryga v útoku.

Endrick o své místo bude teprve bojovat, Real Madrid však ví, že v jeho případě není kam spěchat. V červenci mu bude teprve 18 let, bude potřebovat čas na aklimatizaci. Ancelotti si chce v týmu rovněž ponechat Joselua. Zkušený odchovanec je totiž zcela jiným typem útočníka, než jsou Mbappé, Vini a Rodrygo. Ancelotti si je vědom, že jeho mužstvo bude postrádat centimetry pro vzdušné souboje, společně s Bellinghamem je Joselu jediným vysokým hráčem do ofenzivy.

Nabízí se spekulace, že by příchod Mbappého mohl odnést Rodrygo, aby se ulevilo klubové pokladně. Vzhledem k tomu, že celá transakce kolem Kyliana však vyjde na podstatně méně, než na kolik se Real Madrid připravoval, není tohle nutností. Samotný Rodrygo je navíc v Madridu spokojený, smlouvu má do roku 2028 a chce ji dodržet. Real Madrid si jej proto chce v týmu ponechat.

Nedotknutelná je pozice Juda Bellinghama. Ten do Madridu přišel s vizitkou středního záložníka, ovšem po odchodu Benzemy musel Ancelotti improvizovat a z Angličana udělal podhrot, který doplňuje Viniho s Rodrygem. Jak se ukázalo, toto řešení vyhovuje všem. V případě, že bude chtít Ancelotti hrát se dvěma útočníky, bude Jude zastávat podhrotovou pozici i v příští sezóně. V sestavě se třemi útočníky by Bellingham zaujmul své místo v záloze. Ve středu pole pak bude Ancelotti mít místo i pro Brahima s Gülerem.

 


Zdroj: sport.es

6 Komentářů

  • Avatar

    Článek potvrzuje to, co jsem nedávno psal – s příchodem želváka jdeme na 4-3-3.
    Toni by měl být čtvrtý záložník a nejhorší to bude pro Camavingu, který bude asi až pátý. Třeba to Carlo vyřeší tak, že ho dá na pravého beka a tím pořeší naše starosti na tomto postu. :grinning:

    0
    0
  • Avatar

    Raději bych Haalanda,vysoký bijec do šestnácky a charakterově úplně jiný level. Ale co už,já tomu nevelím.

    2
    0
    • Avatar

      Přesně a ani to neplatíme, takže z tohoto už jsem taky „vyrostl“. Jestli bude bonus 50, 100 nebo makový. Člověk se nad tím může tak maximálně pozastavit, ale aby to řešil xkrat v diskuzích to fakt ne.

      0
      0

Přidat komentář

Související články

Vedení klubu je jednotné ohledně nové smlouvy pro Carvajala. Dani nejspíše obdrží výjimku
Mužstvo

Vedení klubu je jednotné ohledně nové smlouvy pro Carvajala. Dani nejspíše obdrží výjimku

Přestože se Real Madrid nechce rozptylovat před svým zápasem o 15. trofej v evropských pohárech, klubové kanceláře neustále pracují na…
Nacho: Tohle je jediný důvod, proč nikdy nebudu litovat, že jsem prodloužil smlouvu
Mužstvo

Nacho: Tohle je jediný důvod, proč nikdy nebudu litovat, že jsem prodloužil smlouvu

Nacho poskytl několik prohlášení médiím těsně po oslavách španělského šampionátu na náměstí Plaza de Cibeles. Přinášíme slova kapitána Realu Madrid…
Joselu a Brahim: Duo, které Carlo Ancelotti potřeboval
Mužstvo

Joselu a Brahim: Duo, které Carlo Ancelotti potřeboval

Carlo Ancelotti získal v této sezóně to, co v předchozích ročnících neměl. Řeč je o vlivu náhradníků v ofenzivní formaci.…
Nejlepší chvíle Ardy. Ancelotti drží slovo a dává mu prostor, Turek se odměňuje výkony
Mužstvo

Nejlepší chvíle Ardy. Ancelotti drží slovo a dává mu prostor, Turek se odměňuje výkony

Realu v této sezóně vychází téměř vše. Dokonce i to, co se zdálo obtížně řešitelné. V tomto případě je řeč o…