Hodnocení hráčů v El Clásiku: Nádherný týmový výkon

Hodnocení hráčů v El Clásiku: Nádherný týmový výkon
El Clásico (zdroj: realmadrid.com)

Real Madrid doma přivítal Barcelonu, která se v lize pyšnila skvělou defenzívou a produktivním útokem. Souboj o první místo a důležité 3 body tak sliboval vyrovnanou podívanou. Real Madrid nakonec překonal hostující obranu třemi brankami a prodloužil svou šňůru bez prohry na 18 utkání. V perfektním týmovém výkonu nejvíce vynikl Kroos a Militao.

Základní sestava

Andriy Lunin – 7

Výrazně prověřen útokem Barcelony nebyl. Párkrát se jej snažil zaskočit Raphinha z dálky, žádná střela však nebyla výrazně ohrožující. Tak či onak, Lunin se může radovat ze splněného snu, který si navíc osladil výhrou.

Dani Carvajal – 8

Tato sezóna je pro Daniho prozatím velmi vydařená a opět vidíme jeho starou tvář, která byla v posledních letech narušena zraněními, nedělní El Clásico nebylo výjimkou. Ousmane Dembele nezpůsobil žádné větší nebezpečí ze strany, kterou hájil Carvajal.

Eder Militao – 9,5

Fenomenální zápas od muže velkých zápasů. Militao první El Clásico nechal převážně Lewandowskimu velmi zhořknout. Po trochu horším závěru loňské sezóny si Eder vede výtečně v aktuální sezóně.

David Alaba – 7

Spolu s Mendym na levé straně a na pravé straně s Militaem a Carvajalem, udržel až na jednu situaci, ačkoliv bohužel gólovou, útok Barcelony na uzdě.

Ferland Mendy – 7,5

Opět výrazně pomohl do defenzívy. Někdo by mohl namítat obdržený gól, nicméně teč Lewandowskiho trochu trajektorii míče změnila, na což se dá těžko reagovat. Při asistenci Valverdemu zachoval klid, zvedl hlavu a ve správný moment přehrál většinu soupeřova týmu, tudíž Valverdemu nestálo nic v cestě.

Aurelien Tchouameni – 7,5

Při svém debutu v nejsledovanějším zápase světa si vedl solidně. Osobní bránění na Pedriho plnil svědomitě a s míčem na noze si vedl jistě a rychle.

Toni Kroos – 10

Nejlepší hráč na celém hřišti, rozdílem třídy. Nejdříve geniálně připravil úvodní branku utkání a následně se postaral o plynulost a diktování tempa ve prospěch Realu Madrid, což znamenalo herní dominanci Los Blancos a následné navýšení skóre. Víc než solidní byl i do obrany a naprosto právem si vysloužil již druhé plné hodnocení v letošní sezóně.

Luka Modrić – 8

Vedle Toniho mohl Modrićův taktéž výtečný výkon malinko zaniknout, ovšem i Luka předvedl svůj tradiční bezchybný výkon.

Federico Valverde – 9

Fede si zamiloval vstřelování branek Barceloně. Opět ho bylo celé hřiště, kdy nedal nikomu ani chvilku vydechnout a odnesl si tak cenu pro hráče utkání.

Karim Benzema – 7

Otevřel skóre utkání a v úvodu druhé půle přidal i druhý, ten však kvůli těsnému ofsajdu nebyl uznaný. Nicméně určitě se Karim dobře naladil na dnešní galavečer, kde všichni věříme, že si odnese své vytoužené ocenění v podobě Zlatého míče.

Vinicius Jr. – 6,5

Svůj dobrý výkon si chvílemi kazil až teatrálními pády.

Střídající hráči

Camavinga – 6

Přišel do více bojovného a intenzivního průběhu zápasu, kdy se Barcelona snažila vyvíjet více tlaku.

Rodrygo – 7,5

Ačkoliv nastoupil na posledních 10 minut , vybojoval si penaltu, ke které se poté sám postavil a proměnil, čímž ukončil jakékoliv obavy o výsledek.

Marco Aseniso – nehodnocen

Antonio Rüdiger – nehodnocen

Křestním jménem Adam je fotbalový nadšenec, který miluje fotbal jako takový a sleduje aktivně prakticky veškeré soutěže v Evropě, ovšem nejbližší mu je „španělský ťukec“. Dále velmi pozorně sleduje mladé naděje. Realu fandí odmala, kdy ho k bílé přivedl první velký idol El Fenomeno.


2 Komentářů

Přidat komentář

Související články

ANALÝZA: Proč hraje Fede Valverde svůj nejlepší fotbal kariéry?
Analýzy a rozbory

ANALÝZA: Proč hraje Fede Valverde svůj nejlepší fotbal kariéry?

Kariéra Federica Valverdeho byla vždy spjata s týmem, jako téměř u nikoho jiného. Málokterý hráč snížil své ambice více a…
3 věci, které musí Real splnit, aby zvládl El Clásico: Chuť i síla s míčem
Analýzy a rozbory

3 věci, které musí Real splnit, aby zvládl El Clásico: Chuť i síla s míčem

Největší zápas španělského fotbalu je tady. El Clásico. Real Madrid je i díky domácímu prostředí favoritem, ale nic snadného ho…
3 pozitiva a negativa po City: Taktika s Rodrygem, skála Rüdiger i vyklizení hřiště
Liga mistrů

3 pozitiva a negativa po City: Taktika s Rodrygem, skála Rüdiger i vyklizení hřiště

Zápas, který se musel nestranným divákům notně líbit, zatímco fanoušci obou prožívali infarktové stavy. Real Madrid nakonec remizoval v úvodním…
Man City před Realem: De Bruyne zpět v ráži, mnoho střelců a tři zranění
Analýzy a rozbory

Man City před Realem: De Bruyne zpět v ráži, mnoho střelců a tři zranění

Fotbaloví fanoušci se opět po roce těší na velké souboje mezi Realem Madrid a Manchesterem City v Lize mistrů, tentokrát…