Hodnocení hráčů po derby: Samba na Wanda Metropolitano v podání celého týmu

Hodnocení hráčů po derby: Samba na Wanda Metropolitano v podání celého týmu
Vinícius a Rodrygo (© Realmadrid.com)

Největší test v aktuální sezóně, který byl navíc doprovozen předzápasovou kontroverzí ohledně tancujících oslav Viniciuse po vstřeleném góle. Zápas se odehrál ve vypjaté atmosféře, Vinicius byl dokonce před zápasem i po jeho začátku rasisticky urážen, příznivci Atletů jej neváhali zasypat předměty, jako jsou zapalovače, kelímky apod. Vinicius se však nedal rozhodit a podal důstojný výkon, kterým umlčel kritiky. Svěřenci Carla Ancelottiho si došli pro ubojované, ale zasloužené vítězství, a před reprezentační přestávkou zůstávají jediným 100% týmem v TOP 5 evropských ligách. 

 

Základní sestava

Thibaut Courtois – 6

I Thibaut byl díky své minulosti u Los Colchoneros vypískán a sem tam na něj přistál nějaký ten zapalovač. Pravděpodobně se výjimečně nechal rozhodit a nepodal tolik jistý výkon. Snažil se agresivně sbírat vysoké míče Atletů, ovšem málokdy míč zachytil. Tuto hrubku potrestal v závěru Hermoso. Také rozehrávka, za kterou byl často chválen, nebyla v tomto zápase ideální. Na druhou stranu předvedl 2 kvalitní zákroky, kterými udržel své mužstvo v zápase.

Dani Carvajal – 9

Dani našel svou nejlepší verzi proti městskému rivalovi. Neúnavně podporoval útok, nabízel se pro kombinaci, úspěšně narušoval rozehrávku soupeře, zablokoval několik střel a poctivě znepříjemňoval pobyt na hřišti komukoliv, kdo se odvážil vstoupit na jeho stranu hřiště. A vidět Daniho v derby s páskou na ruce muselo potěšit snad každého fanouška Realu Madrid.

Eder Militao – 8

Kdo nebyl před zápasem seznám s tím, že se Militao vrací po zranění, neměl šanci si nic takového myslet. Eder vymazal hvězdného Felixe, což mladý Portugalce projevil po střídání frustrovaným odchodem do útrob stadionu. K výborné defenzívě přidal několik nebezpečných míčů za obranu na nabíhající dvojici Rodrygo-Vinicius.

David Alaba – 6,5

Na rozdíl od Militaa tolik práce neměl, ale vždy, když bylo potřeba pomoci, bylo na Alabu spolehnutí.

Ferland Mendy – 7

Mendy opět zamknul levý kraj obrany a i díky tomu měl Alaba méně práce. V prvním poločase se navíc musel potýkat s přísně udělenou žlutou kartou, ačkoliv získal míč čistým způsobem.

Luka Modrić – 8

V zápase fungoval spíše jako pravý obránce, čímž pomáhal nabourat presink domácích. Připsal si 2 klíčové přihrávky (přihrávka, ze které vznikne šance k zakončení, ale neskončí vstřelenou brankou), 6 z 6 úspěšných dlouhých přihrávek a 1 vytvořenou šanci.

Aurelien Tchouameni – 8

Tchouameni každým zápasem působí, že v Realu Madrid nehraje své první zápasy, ale že je jedním ze starých mazáků.  S naprostým klidem zachytával balóny, rozdával přihrávky a třešničkou na dortu byla jeho asistence Rodrygovi na úvodní branku zápasu.

Toni Kroos – 8

To, co Luka Modrić přinesl Realu Madrid hře bez míče, doplnil Toni Kroos výbornou exekucí přihrávek. Celá trojice diktovala tempo hry a nedala Atletům příliš šancí se prosadit.

Fede Valverde – 8,5

Další zápas, o důvod navíc ještě více milovat Fedeho. Další naprosto impozantní výkon madridského srdcaře. Třetí zápas v řadě se vstřelenou brankou, celkově čtvrtý v sezoně. Cíl na 10 branek se zdá být málo, nicméně doufejme, že bude Valverde pokračovat v krasojízdě i nadále!

Rodrygo – 7,5

Krásným gólem otevřel skóre zápasu a ještě příjemnějším způsobem ho oslavil. Rodrygův pohyb bez míče i s míčem na kopačkách z něj činí nepředvídatelnou hrozbu pro všechny obrany v Evropě.

Vini Jr. – 7

Před zápasem i v jeho průběhu čelil obřímu tlaku, nicméně nebylo na něm cítit, že by si z toho dělal velkou hlavu. Po rychlé narážečce s Modrićem připravil druhý gól Realu Madrid, kdy se míč odrazil od tyčky na kopačky Valverdemu. Ve druhém poločase však jeho výkon malinko opadl, což mu srazilo i výslednou známku.

Střídající hráči

Antonio Rüdiger – 7

Nahradil Mendyho a zahrál si na levém kraji obrany, kde přes sebe nepustil taktéž střídajícího Correu.

Eduardo Camavinga – 6

Několikrát vybojoval faul, čímž přerušil hru a pomohl dotáhnout zápas do vítězného konce.

Dani Ceballos – 6,5

Jako je zvykem, přinesl do hry energii. Nejvíce však přispěl ke červené kartě Hermosa při bránění rohového kopu.

Marco Asensio – nehodnocen

Křestním jménem Adam je fotbalový nadšenec, který miluje fotbal jako takový a sleduje aktivně prakticky veškeré soutěže v Evropě, ovšem nejbližší mu je „španělský ťukec“. Dále velmi pozorně sleduje mladé naděje. Realu fandí odmala, kdy ho k bílé přivedl první velký idol El Fenomeno.


1 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Valverde: Chceme jít až do finále. Hrát za Real Madrid je nejkrásnější pocit
Liga mistrů

Valverde: Chceme jít až do finále. Hrát za Real Madrid je nejkrásnější pocit

Carla Ancelottiho doplnil na tiskové konferenci v Mnichově před zítřejším zápasem proti Bayernu Federico Valverde. Ten proti úřadujícímu německému mistrovi bude…
Tuchel: K vyřazení Realu potřebujete skvělou taktiku i kus štěstí
Liga mistrů

Tuchel: K vyřazení Realu potřebujete skvělou taktiku i kus štěstí

Thomas Tuchel má poslední šanci, jak s Bayernem Mnichov zachránit nevydařenou sezónu. Bavorský velkoklub zatím v sezóně nezískal žádnou trofej, ve hře…
Ancelotti: Málokdo si myslel, že budu moci vystoupit na této tiskové konferenci
Liga mistrů

Ancelotti: Málokdo si myslel, že budu moci vystoupit na této tiskové konferenci

Carlo Ancelotti vystoupil na tiskové konferenci před zítřejším prvním semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Přinášíme nejdůležitější výroky trenéra Realu…
Tři důležité hvězdy Bayernu Mnichov jsou nejisté pro utkání s Realem Madrid
Liga mistrů

Tři důležité hvězdy Bayernu Mnichov jsou nejisté pro utkání s Realem Madrid

Bayern Mnichov proti Realu Madrid je zcela jasně hlavním zápasem semifinálového týdne Ligy mistrů UEFA. Oba týmy to při vstupu…