Andriy Lunin vítězem španělského Superpoháru. Brankář si hlasitě řekl o post jedničky

Andriy Lunin vítězem španělského Superpoháru. Brankář si hlasitě řekl o post jedničky
Andriy Lunin (zdroj: realmadrid.com)

Andriy Lunin vyšel z Arabského Superpoháru jako jeden z nejlepších hráčů Realu Madrid. Odehrál vynikající finále. Pět zákroků, z toho tři rozhodující, a díky svému 191centimetrovému rozpětí křídel nabízel celé obraně pocit jistoty jak na zemi, tak ve vzdušných soubojích. Ancelotti se pro něj rozhodl ve finále a předčil tak Kepu, který nastoupil v semifinále proti Atléticu.

Lunin v této sezoně nastoupil za Real Madrid jedenáctkrát. Jedenáct startů, ve kterých dal sedm gólů a udržel pět čistých kont. Kepa mezitím v probíhajícím ročníku nastoupil k sedmnácti utkáním, v nichž dal šestnáct gólů a sedm zápasů odehrál bez inkasované branky.

Ukrajinský brankář má lepší formu než Kepa. A bylo to vidět i v tomto Superpoháru. Baskický strážce svatině svými výkony proti Atléticu Madrid zanechal pochyby, Lunin je proti Barçe rozptýlil a předvedl solidní a solventní hru. „Lunin bude hrát i ve čtvrtečním utkání Copa del Rey,“ prozradil Ancelotti před finále v Arábii.

Využitá šance

Real Madrid podepsal Lunina v létě 2018 ze Zorya Lugansk za 8,5 milionu eur. Poté čtyřiadvacetiletý brankář absolvoval několik hostování, v nichž se mu nedařilo prosadit. Leganés, Valladolid a Oviedo, než se vrátil do Realu Madrid, až přišel jeho čas.

Lunin se v bílém dresu nedokázal prosadit a po příchodu Kepy se zdálo, že mu bude i v této sezoně upřena hlavní role. Lunin se však v této sezoně objevil na scéně a využil každou příležitost. Nejprve při Courtoisově zranění a poté při zranění samotného Kepy.

V klubu si výkonů ukrajinského brankáře cení. Vsadili na něj v pracovním týmu pod vedením Juniho Calafata a věří v jeho předpoklady hrát za Real Madrid. V klubu si získává stále více příznivců a jeho výkony v Superpoháru jsou pro něj povzbuzením. Lunin má navíc na rozdíl od Kepy smlouvu do roku 2025.

Ancelottiho brankářský zmatek

Přesto Ancelotti pochybnosti neutišil. V semifinále španělského Superpoháru nastoupil jako brankář Kepa, ve finále pak Lunin. Italský kouč potvrdil Andriye i pro pohárový zápas ve čtvrtek a dalším prohlášením opět zasel chaos. „V LaLize se Kepa vrátí,“ poznamenal.

Debata se protahuje. A příznivci jednoho a druhého se stále zřetelněji odlišují. Lunin by měl být favoritem klubu, což je sázka sportovního vedení, která se nakonec promítne do výsledků, a aktiva s platnou smlouvou. Kepa, kterého podpořil trenérský štáb, si udržuje důvěru Ancelottiho a Llopise, i když Superpohár by mohl jejich plány změnit.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: relevo.com

1 Komentářů

  • Avatar

    Nevidím v tom žádný chaos.
    CdP proti Atletům – chytá Lunin
    LL proti Almerii – chytá Kepa

    Kepa nebude jenom leštit lavičku, nevíme, co se s brankáři stane v létě. Ale Lunin teď bude mít určitě přednost v těžších zápasech, pokud nějaký nepokazí.

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Endrick nedohrál zápas. Hřiště opustil na nosítkách
Mužstvo

Endrick nedohrál zápas. Hřiště opustil na nosítkách

Endrick si v nočním utkání, v němž jeho Palmeiras porazilo Independiete 2:1, přivodil zranění. V tuto chvíli jeho rozsah není znám. Endrick byl…
Vedení klubu je jednotné ohledně nové smlouvy pro Carvajala. Dani nejspíše obdrží výjimku
Mužstvo

Vedení klubu je jednotné ohledně nové smlouvy pro Carvajala. Dani nejspíše obdrží výjimku

Přestože se Real Madrid nechce rozptylovat před svým zápasem o 15. trofej v evropských pohárech, klubové kanceláře neustále pracují na…
Nacho: Tohle je jediný důvod, proč nikdy nebudu litovat, že jsem prodloužil smlouvu
Mužstvo

Nacho: Tohle je jediný důvod, proč nikdy nebudu litovat, že jsem prodloužil smlouvu

Nacho poskytl několik prohlášení médiím těsně po oslavách španělského šampionátu na náměstí Plaza de Cibeles. Přinášíme slova kapitána Realu Madrid…
Joselu a Brahim: Duo, které Carlo Ancelotti potřeboval
Mužstvo

Joselu a Brahim: Duo, které Carlo Ancelotti potřeboval

Carlo Ancelotti získal v této sezóně to, co v předchozích ročnících neměl. Řeč je o vlivu náhradníků v ofenzivní formaci.…