BILD útočí na Jude Bellinghama. V šatně nebyl oblíbený a toužil jen po pozornosti

BILD útočí na Jude Bellinghama. V šatně nebyl oblíbený a toužil jen po pozornosti
Jude Bellingham (zdroj: realmadrid.com)

Sláva, postavení a být hvězdou mu stouplo do hlavy, uvádí sportovní rubrika deníku BILD. Borussia Dortmund je s jeho odchodem spokojená.

Jude Bellingham byl v posledních letech jedním z nejdůležitějších hráčů Borussie Dortmund a v minulé sezoně téměř dovedl tým k vítězství v německém šampionátu. V létě byl prodán do Realu Madrid za 103 milionů eur, s dalšími 32 miliony eur v případných bonusech za splněné cíle. BILD uvádí, že spoluhráči i klub měli z jeho odchodu radost.

Touha po pozornosti

Prvním problémem mělo být chování tehdejšího dorostence po skončení zápasů. Záložník počkal s nástupem pod tribunu, až zbytek týmu poděkoval fanouškům za zápas, a poté sbíral individuální ovace.

Toto chování mělo začít v sezoně 2021/22, kdy měl Angličan podle deníku cítit, že Erling Haaland je největším oblíbencem fanoušků. Situace však pokračovala i po Norově odchodu do Manchesteru City.

Jeho spoluhráči ze šatny říkají, že tým pro něj znamenal málo a Jude chtěl být jen středem pozornosti. Spoluhráči to cítili i z toho, jak se k nim záložník choval a jak s nimi mluvil. Největší napětí nastalo, když v zápase proti Rangers jednoduše urazil Nico Schulze za jeho hru, ale pravidelně se k týmu choval nepříjemně v poločase nebo na trénincích, když nebyla dobrá situace na hřišti.

V minulé sezoně byl Bellingham třetím kapitánem a byl umístěn v týmové radě, ale tuto roli hrál jen zřídka a své anglicky mluvící kolegy, pro které byl teoreticky spojkou s klubem, téměř nezastupoval.

BVB vše tajilo

Tyto třenice se dostaly až k vedení klubu, které se však rozhodlo ho netrestat a nevytvářet žádnou institucionální odezvu, protože by to mohlo ohrozit hráčův letní přestup. Bylo rozhodnuto tuto situaci takto uzavřít a letos v létě tým posílí hráči, kteří si udrží konkurenceschopnost, ale bez narušení dobré atmosféry.

Deník svůj článek končí jedním z nejnovějších citátů Dietmara Hamanna, bývalého fotbalisty a nyní fotbalového experta Sky: „Myslím, že odchod Bellinghamu se dá zvládnout. Samozřejmě má mimořádné schopnosti, ale na hřišti si dělal, co chtěl. Proto se s takovým odchodem můžete vypořádat. Je dobrý a talentovaný, ale mnoho hráčů nebude z jeho odchodu tak nešťastných. Byl zodpovědný za mnoho gólů BVB, ale vždy byl chráněn a dostal svobodu. Vždy si mohl dělat, co chtěl.“

V sobotním utkání mezi Realem Madrid a Athleticem vešel Angličan po závěrečném hvizdu do středu hřiště, aby poděkoval svým soupeřům, spoluhráčům a rozhodčím za zápas. Poté zamířil do rohu hřiště, aby poděkoval fanouškům Los Blancos v části hostů.

Ne všichni hráči Realu Madrid to vůbec udělali. V televizním přenosu děkoval fanouškům před Angličanem David Alaba a po něm spolu s dvacetiletým mladíkem udělal totéž Fran García. A co víc, Bílý Balet neustále informuje, že hráči a trenéři jsou potěšeni Bellinghamovou aklimatizací a vstupem do týmu.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: bild.de

6 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Operace Kroos & Modrić: Florentino Pérez přechází do akce
Mužstvo

Operace Kroos & Modrić: Florentino Pérez přechází do akce

Situace Luky Modriće a Toniho Kroose se v posledních týdnech změnila. Do celé záležitosti se vložil prezident Realu Madrid Florentino Pérez…
Modrićův agent: Luka pravděpodobně zůstane v Madridu i v následující sezóně
Mužstvo

Modrićův agent: Luka pravděpodobně zůstane v Madridu i v následující sezóně

Pokud jde o Luku Modriće, zdá se, že je vše vyřešeno. Vlado Lemić, hráčův agent, prohlásil, že fotbalista s největší…
Modrić 2025: Klíč k prodloužení smlouvy. Hráč i klub blízko dohody, píše AS
Mužstvo

Modrić 2025: Klíč k prodloužení smlouvy. Hráč i klub blízko dohody, píše AS

Dobrá zpráva pro madridismo. Luka Modrić se chystá prodloužit smlouvu s Realem o další sezónu. Vše se urychlilo po čtvrteční schůze…
Real zvažuje prodloužení smluv s Kroosem a Modrićem, píší MARCA a THE ATHLETIC
Mužstvo

Real zvažuje prodloužení smluv s Kroosem a Modrićem, píší MARCA a THE ATHLETIC

Real Madrid zvažuje prodloužení smluv s Tonim Kroosem a Lukou Modrićem, informuje The Athletic. Oběma hráčům vyprší smlouva 30. června.…