OFICIÁLNĚ: Karim Benzema po 14 letech opouští Real Madrid! Končí také Hazard a Asensio

OFICIÁLNĚ: Karim Benzema po 14 letech opouští Real Madrid! Končí také Hazard a Asensio
Benzema slaví gól (© Realmadrid.com)

Je rozhodnuto. Kapitán Realu Madrid Karim Benzema odchází z klubu a zamíří do Saudské Arábie. Los Blancos vše oficiálně potvrdili, stejně tak i odchody dalších hráčů.

Karim Benzema byl v Realu Madrid od roku 2009, kdy přišel jako mladý útočník z Olympique Lyon. Za 14 let zanechal v klubu obrovskou stopu a zapsal se zlatým písmem do jeho historie.

Kapitola je ovšem u konce. Francouz chtěl využít bláznivě lukrativní nabídku ze Saudské Arábie a Real mu nehodlal bránit. Ač se nejspíš snažil Benzemu přesvědčit.

V neděli v poledne Real Madrid potvrdil na oficiálních stránkách, že Benzema odchází. Děkujeme za vše, Karime!

Další potvrzené odchody

Real Madrid čeká opravdu velmi perné léto. Oficiálně potvrzeny totiž byly i dalších odchody hráčů prvního týmu. Není překvapením, že se klub loučí s Marianem.

Méně očekávaná je ovšem dohoda Realu Madrid s Edenem Hazardem. Belgičan se vzdal části platu a domluvil se s klubem na rozvázání smlouvy. Hazard se tak stává volným hráčem.

Neprodloužit smlouvu se rozhodl Marco Asensio, jenž tedy také oficiálně odchází. Podle všeho se Španěl brzy upíše francouzskému PSG.

Odejít by ale mohli i další hráči. Smlouvu jen do konce června mají Nacho a Dani Ceballos, Real se chce dále zbavit dua Jesus Vallejo a Álvaro Odriozola.

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


Zdroj: realmadrid.com

33 Komentářů

  • Avatar

    Karim dakujeme za vsetko, nasa legenda, do historie Realu si sa zapisal velkymi pismenami :crown: Prajem mu vela stastia v novej etape a dovolim si tvrdit ze spravne rozhodnutie pre obe strany aj pre Real aj prenho.Som zvedavy koho privedieme lebo konecne sa robia cistky v tyme, namiesto Karima to vyzera na Kanea. Namiesto Asensia pride pravdepodobne Brahim. A dalej uvidime.Caka nas zaujimave leto

    12
    0
  • Avatar

    Benzemovi velka vdaka, pamatam si jeho kiksy, jeho nepremenene tutovky ci 5 golov v sezone ale sezonu 2021/22, nato clovek rad zaspomina dakedy.

    Hazard, najnepodarenejsi nakup vo futbale v pomere cena k vykonu. Za ten mega plat ani neprepotil dres. Keby je charakter vrati aspon 300 mil.

    Asensio az na poslednu sezonu a par zapasov nic velke nepredviedol, cudujem sa, ze tu tolko vydrzal. Uvolni miesto mladsiemu.

    2
    8
  • Avatar

    karim diky za všechno, jsi legenda, plne si nahradil Raula,ktery byl jednicka na hrotu tolik let a i ty si dokázal nejen ho nahradit,ale v poctu golu a trofeji i překonat. bylo krasne ty všechny uspechy sledovat a jsem pyšný ze jsem te mohl loni pri el clasicu na Bernabeu sledovat a zakřičet si tvoje jmeno když jsi skóroval. děkujeme❤

    3
    0
  • Avatar

    pocit ma tentokrat nesklamal – vela signalov na to ukazovalo a je to tak ako to ma byt.

    Karim – dalsia LEGENDA skvelej ERY. moj velmi velmi oblubeny hrac.

    CR7, BENZ, RAMOS, MARCELO, BALE, MODRIC, KROSS..
    chlapci, vela sportovej radosti ste nam s bielym srdcom urobili posledne roky, misia Luku a Toniho este neskoncila, snad odovzdaju to svoje najlepsie novej generacii.

    Benz odisiel v spravny cas na vrchole ako drzitel zlatej lopty po skvelej jazde LM 2022. stretne sa tam s CR7 a asi aj s Messim – to bude liga plna zazitko pre arabov :ok_hand::grin:

    teraz len premyslene, ale riadne posilnit.
    Kane – ano podme po nom.
    Brahim – za mna ho radsej predat. nemyslim, ze ma na nasu uroven.
    Havertz – kam s nim.. ak pride Belingham tak stred pola je full.
    Mbappe – urcite po nom o rok pojdeme, preto budu tuto poziciu len „lepit“. Rodrygo / Valverde a asi Brahim ak, ho stiahnu.

    no caka nas asi zaujimave leto.
    tato sezona nebola mozno skvela ako posledna, ale stale ju treba vnimat velmi dobre, 3 tituly su 3 tituly, nikto a ani my nemoze vyhravat stale vsetko.. tesim sa na posily a dalsiu sezonu.
    jo – a vo finale LM fandim Interu !

    2
    0
    • Avatar

      Havertz nemusí přednostně hrát ve středu zalohy. On je schopný zahrát i útok/křídlo, nebo alespoň v Chelsea většinou hrál v útoku. Takže si myslím, že ho klub vidí jako náhradu za Asensia a posilu hlavně do útoku. Klidně bych ho bral, pokud by za něj nechtěli víc jak 100 míčů.

      0
      0
      • Avatar

        Nebyl bych proti pouze v případě, že by cena nepřesáhla 50m€… s bonusy max 60… za mě je na stejné úrovni jako Marco, jen s tím že je variabilnější v útoku.

        0
        0
      • Avatar

        stoney: tiez to tak vidim. pri primeranej cene okolo tych 50-60 mozno 70 by mohol byt fajn, 100 je podla mna prestrel.
        ale vsetko planovat v navaznosti na posily, ktore chcu nahanat v 2024

        0
        0
      • Avatar

        Pokud počítáme s Bellinghamem, Havertz určitě nepřijde. Navíc křídlo není a jako záskok už tam máme Fedeho. V Chelsea se ho chtějí zbavit, takže je to spíš hra agenta. Nevěřím tomu.

        Měl jsem za to, že počítáme se želvákem spíš na hrot. Pokud ale chceme Kanea, tak na želváka zřejmě zbude pravá strana. Tím pádem na křídlo letos nejspíš nikdo nepřijde. Jedině snad nějaká mladá záplata do pohárů nebo přijde univerzál jako dvojka všude (Thuram).
        Vpravo zůstane Rodrygo, Fede a v případě nouze Lucas. Další rok buď přijde Mbappé a pokud ne, tak asi přijde jiné křídlo a Fede už se posune do zálohy, kde skončí minimálně jeden z veteránů.

        Jinak souhlasím s C.F.M. Real. Benzína si určitě pamatujeme z různé doby, nejdřív dělal servis CR7. Potom měl období benzemovek, kdy se tvořily sestřihy jeho kiksů. Potom jako na houpačce pod ZZ, někdy mu to padalo a někdy se tam ploužil a byl neposaditelný. Pak to nějak zaskřípalo s rychlíkem Vinim („nepřihrávej mu“). A nakonec on na to dal všechno zapomenout, udělal ze mě svého fanouška a vystřílel si Zlatý míč neskutečnou jízdou hlavně v LM. :thumbsup: Paráda. Na to se bude těžko navazovat a můžeme poznat na podzim, že to chce čas. Ale po dlouhé době se aspoň můžeme těsit na hodně změn a novou éru.

        1
        1
  • Avatar

    Velky diky za vse Benzi:pray: Nakonec se mu podarila v bilym dresu krasna kariera. Za me idealni nacasovani k odchodu. Ted pojdme koupit novej hrot a nastartovat dalsi eru plnou uspechu:muscle:

    3
    0
  • Avatar

    Karimovi samozřejmě patří velké díky, za to, co v nejlepším klubu na světě dokázal. Za Ronaldovy éry jsem ho sice kolikrát zatracoval a nechápal, proč ho tu někteří trenéři na sílu drželi.. Ale nemohl jsem se víc zmýlit, to, jak dokázal vzít odpovědnost po CR7 na sebe, je neuvěřitelný. Vyhrát LM tak krátce po CR7 s Benzemou, jako útočníkem č. 1, to bylo jako sen, který jsem si ani neuměl představit a on to dokázal!! V posledních letech také vynikla jeho skvělá mezihra a práce s míčem i bez něj, která byla dříve zastíněna galaktickými výkony CR7, a teď již chápu, proč byl tolik chválen a oblíben nejen trenéry, ale i hráči. A nakonec i skončit v pravý čas neumí každý, ale Karim to právě dokázal. Vamos Karim!!!

    1
    0
  • Avatar

    Aktuálne personálne zmeny v RMCF subjektívne hodnotím len z pragmatického pohľadu…ten svoj emotívny pocit si nechám pre seba…
    KB9 splnil svoju misiu v RMCF bez zbytku a skvele/!!!/ Bol takmer vždy v správnej pozícii – od „domestika“ pre CR7, alternanta voči Pipita, líder ofenzívy po odchode CR7, skvelý mentor pre duo Vinícius jr. + Rodrygo a ako kapitán zvolil správny čas na dôstojný odchod…
    Vytvoril tak personálny aj platový priestor pre angažovanie svojho nástupcu – verím, že taký bude starostlivo a uvážlivo vybraný vedením klubu či už pre nastávajúcu sezónu, alebo až v roku 2024/?/
    Som hrdý na RMCF, lebo dohodou win-win s hrajúcimi legendami postupne odchádzajúcimi z klubu je vytvorený pokojný a trvalo udržateľný trend udržania konkurencieschopnosti pre úspešnú budúcnosť klubu…
    „MUCHAS GRACIAS Y BUENA SUERTE KB9:clap:“:four_leaf_clover:

    3
    0
    • Avatar

      Proč win-win, když ti hráči odcházejí zadarmo a budou se kupovat náhrady za rakety?

      1
      1
      • Avatar

        On to myslí tak, že hráči jako Benz, Marcelo, Ramos odcházejí ve chvíli, kdy už dali klubu všechno a nezůstávají tu jen pro prachy. Svým odchodem uvolní nemalé peníze na platy nových hvězd a peníze, za které je klub koupil už dávno splatili svými výkony a trofejemi. A ano pak se třeba musí koupit noví hráči za velké sumy, ale díky odchodu výše jmenovaných hráčů nedojde k dramatickému nárůstu výdajů na platech, které kolikrát za dobu trvání smlouvy vyjdou na vyšší sumu než samotná přestupová částka. A ve srovnání s Hazardovým a ke konci i Baleovým vysedáváním na tribuně je to skutečně win-win situace.

        4
        1
      • Avatar

        tym ze tu boli 10-13 rokov uz to splatili.CR neodisiel zdarma,Ramos tomu koncila zmluva,To iste bude s Modric-Kroos tiez im bude koncit buducu sezonu kedze sa predlzuje len o rok. Varane,Casemiro sa pekne spenazili.

        0
        0
      • Avatar

        …ďakujem kolegom za „výklad“ môjho vyjadrenia:thumbsup:…peniaze sú dôležité v zmysle úspešného speňaženia transferov „out of RMFC“, ale win-win je aj dôstojné správanie sa klubu RMCF vs. odchádzajúci hráči – to je tiež hodnota pre „goodwill“ klubu RMCF zmysle jeho dobrej povesti pre budúce kontrakty…

        1
        0
        • Avatar

          To uz zalezi kto su tie legendy, Benzema, onedlho Modric, Kroos si tento status zasluzia.

          0
          0
          • Avatar

            …legendy jednoznačne CR7 – skvele aj speňažený…SR4, Marcelo, Bale, KB9, o rok LM10, TK8

            1
            1
  • Avatar

    Také se připojím,díky Karime za všechno.Čas už prostě nadešel.Já bych osobně nejraději vyděl Kolo Muaniho. S Kilianem, je to vžy na váškách.Za rok mu nabídnou něco obřího a on opět zůstane.Před dvěma lety jsme jsme tady doufali v duo Mbappe-Haaland a hovno z toho.Kupovat starého Kaena je krok zpátky.

    0
    1
    • Avatar

      S Mbappem s tebou souhlasím. Nejradši bych ho neviděl v bílém dresu už nikdy a už vůbec bych se nespoléhal na to, že příští rok přijde. Kane je hráč světové extratřídy a jeden z mála, kdo může nahradit Karima. Samozřejmě nebude tu 14 let, ale 3-4 možná i 5 let by mohl 25+ gólů za sezonu dávat a do tý doby bude Endrickovi 21-22 a může ho pomalu nahradit. A kdyby nevyšel Endeick, tak se klidně může objevit a vyprofilovat další top útočník, vždyť 3-5 let je ve fotbale hodně dlouhá doba.

      1
      2
      • Avatar

        Souhlasím, že Kane je světová extratřída. A věřímže dá spoustu branek.Jen je to podobný tip jako Karim.Skvělý zakončovatel ale pomalý.Mě by se k Vinimu hodil spíše rychlostní tip hráče.

        1
        0
        • Avatar

          K Vinimu by sa hodil Mbappe ten ma riadny sprint to vsetci vieme, uvidime ci teraz ked Benz odisiel ci sa Flo „nenaserie“ a neprivedie Mbappeho stoj co stoj..Pretoze s tym ze Karim odide teraz nikto nepocital a asi ani Flo, preto nam treba kompletneho hraca do zakladu cize aj Mbappe je dost realny aj ked vravel ze este rok ostane v PSG(kedze o rok mal Karim koncit u nas kedze len na rok by mu Real predlzil), tym padom ze Karim odisiel teraz tak urcite aj Mbappe by zmenil nazor ked vie ze nebude Karim 1 a on by musel byt na pravo kde nieje jeho pozicia..Teraz moze byt na hrote, vlavo Vini a vpravo Rodrygo.

          1
          0
  • Avatar

    Takhle přijít o kapitána v nejnevhodnější chvíli, jako by za rok nedostal od Arabáčů stejně… :confused: Zase chyba a budeme platit zlatem za horšího Kanea. O to víc se ukazuje, jak jsme měli jít po Haalandovi. To je fakt v řiti ta naše přestupová politika. Alespoň že nám vychází skauting…

    0
    2
    • Avatar

      Haaland si sám vybral! Bylo to jeho rozhodnutí. V City hrál jeho otec, on v Anglii vyrostl a City neměli na postu devítky držitele Ballon d’Or.
      Benzema sám už před lety říkal, že pokud už nebude týmu platný, že odejde, protože nechce přesluhovat. Letos to bylo nahoru dolů, skvělý měsíce střídal s těmi na marodce, kvůli čemuž nejel na MS atd.
      Máme uvolněných nějakých 75 milionů na platech oproti týhle sezóně. Bellingham má dostat nějakých 13-14 první sezónu. A klub je na tom finančně velice dobře. I kdyby se koupil Kane (nebo na rok na hostování Lukaku) a Salah, k nim de facto zadarmo Joselu, tak si to budeme moct dovolit a rozhodně po včerejších a dnešních odchodech posílíme.

      0
      1
      • Avatar

        Rozhodl sám, protože jsme ho nedokázali přesvědčit… Tenhle rok je ta nabídka hráčů bídná a nedokážu si představit ty centry na Kanea nebo Lukaka. A Salah u nás? To jsem nikde nečetl a přijde mi to jako vtip… Příští rok bude trh zajímavější… A kupovat zraněného Bellinghama s naší záložní řadou a ješte k tomu za ty prachy, je úplně zbytečné…

        0
        1
        • Avatar

          Vůbec nevím o čem, mluvíš.S naší založní řadou můžeme jít někam.Krommě Camavingy jsou to nejpomalejší hráči na planetě.Potřebujem někoho kdo se nebojí přejít jeden na jednoho.Bellingham jasná volba do budoucnosti.

          1
          0
  • Avatar

    Ja Benzemu chápem. Odchádza na vrchole (asi rok po…) a ešte si kráľovsky zarobí v Sadskej Arábii (nenahovárajme si, sú profíci a profík robí za peniaze, ťažké peniaze). Zapísal sa do historických tabuliek, stal sa legenda, na to sa nezabúda.

    Som rád, že pod vplyvom emócií, ako v nedeľu strelil svoj POSLEDNÝ gól za Real, bol vystriedaný, aby ho diváci vytlieskali.

    Jeho odchod vnímam aj ako šancu nájsť mladšieho a perspektívneho útočníka. Akurát, že to bude zrejme narýchlo.

    Mne osobne sa načrtnuté odchody páčia, tím sa musí oživiť. Nebaví ma pozerať futbal, kde akoby hráme na to mať čo najviac držanie lopty a mať čo najviac prihrávok. Ja chcem vidieť útočný futbal s množstvom šancí, to má byť DNA Realu. Radšej riskovať prihrávku dopredu a stratiť loptu ako pozerať na hádzanárske obliehanie brány.

    Myšlienka typu „po vojne je každý generál“:
    Pred rokom sme sa mohli zaujímať o Haalanda aj Bellinghama, obaja z Dortmundu, možno by bola množstevná zľava.
    Priorita bol Mbappé, ktorý sa všaj zahral s Realom. Klub je viac ako nejaká hviezda. Mimochodom, PSG sa rozpadá?
    Ad Bellingham – v Reali bol pretlak v zálohe. Vraj ho čaká operácia, je to isté riziko, či to bude mať vplyv na jeho kariéru.
    Haaland mal viac ponúk a čítal som, ako sa rozhodoval. Vedel, že v Reali by bol prvým útočníkom Benzema, tak sa rozhodol pre City. A prečo nie! V Anglicku sa hrá najlepšia liga, je tam najviac peňazí, projekt Guardiolu s ropným rozpočtom je úspešný. Posledné roky vládne Priemier league (Liverpool a Chelsea „odišli“) a je otázkou času, kedy sa presadí v Európe (pravdepodobne už o týždeň). Najbližšie roky môžu viackrát vyhral LM, to záleží aj od športového šťastia. Ani Real nemá na to patent.

    PS: Dnešné kolo bolo aj o tom, kto skončí na druhom mieste LaLigy. O čo išlo? O historické tabuľky a zrejme o nasadenie v skupinách LM. Real, žiaľ, zremizoval a priebežne druhé miesto patrilo Atletiku. Až do 93. minúty, kedy dostali gól a tiež zremizovali.

    Končí sezóna, bude sa hodnotiť. Víťazstvo Copa de Rey aj semifinále v LM sú úspech. Naša hra by sa však mala zlepšiť. Dúfam, že na to využijeme prestupové okno, kde – mám dojem – bolo zanedbávané (1/ v kádri bolo viac zazmluvnených nepotrebných hráčov, 2/ šetrilo sa).

    0
    0
    • Avatar

      Koeficient (a z něj rozřazení do jednotlivých košů pro základní skupinu LM) se počítá pouze z hlediska evropských lig (LM, EL, EKL), umístění v tabulce má pouze vliv na to, jaký klub se do které evropské ligy. Ve Španělsku postupují do LM první 4 týmy (a teoreticky vítěz LM nebo EL -> letos Sevilla, která je na 11. místě), další 2 do EL a sedmý do kvalifikace EKL.

      0
      2
      • Avatar

        Nemáš celkom pravdu. Víťazi TOP 6 európskych líg sú nasadzovaní do 1.koša bez ohľadu na ich koeficient z hľadiska európskych líg, + víťaz Európskej ligy a víťaz LM. Ostatní sú zaradení do 2.koša a vyššie podľa tebou spomenutého koeficientu.

        0
        0
        • Avatar

          A když 1. tým PL vyhraje LM, kdo bude potom ten osmý tým v koši? 2. tým PL, takže Arsenal? Nebo už to bude podle koeficientu, takže asi Real?

          0
          0
          • Avatar

            Myslím, že je to v takom prípade víťaz siedmej najlepšej ligy.

            1
            0
          • Avatar

            Real minulú sezónu vyhral LM aj LL, teda jeho miestenku prevzal Ajax (víťaz top 7 ligy). Ak by sa tento scenár zopakoval aj s EL, v prvom koši by boli víťazi top 8 líg.

            1
            0
          • Avatar

            Tak ako píše Pavrikoo… 🙂

            0
            0

Přidat komentář

Související články

11 gólů s podpisem Daniho Carvajala. Odchovanec prožívá rekordní sezonu
Mužstvo

11 gólů s podpisem Daniho Carvajala. Odchovanec prožívá rekordní sezonu

V zápase proti Realu Sociedad zaznamenal Dani Carvajal svou šestou asistenci v aktuální sezoně. Celkově se aktivně podílel na jedenácti…
Neapol zvažuje hostování křídelníka Realu Madrid. Zařadí se tak na dlouhý seznam zájemců
Přestupy

Neapol zvažuje hostování křídelníka Realu Madrid. Zařadí se tak na dlouhý seznam zájemců

Priority Realu Madrid začínají dávat smysl s blížícím se letním přestupovým obdobím. Na vrcholu tohoto seznamu je samozřejmě Kylian Mbappé,…
Mbappé bude „devítkou“ v týmu Carla Ancelottiho. Motivací je Zlatý míč
Přestupy

Mbappé bude „devítkou“ v týmu Carla Ancelottiho. Motivací je Zlatý míč

Francouz bez problémů přijme výzvu hrát v Realu Madrid na pozici středního útočníka v týmu Carla Ancelottiho. „Pokud vyhraje Zlatou…
Ceballos je na pokraji sil a chce hledat minuty v jiném týmu. Vedení z jeho odchodem váhá
Mužstvo

Ceballos je na pokraji sil a chce hledat minuty v jiném týmu. Vedení z jeho odchodem váhá

Pouze dostatečně vysoká nabídka by mohla změnit záměry klubu vůči záložníkovi, který v létě prodloužil smlouvu do roku 2027. Atlético…