Situace okolo Marca Asensia nemá řešení. O zlatého chlapce nikdo nestojí, ani Real Madrid

Situace okolo Marca Asensia nemá řešení. O zlatého chlapce nikdo nestojí, ani Real Madrid
Marco Asensio

V dubnu vzal Marca Asensia pod svá křídla Jorge Mendes. Bylo to důležité rozhodnutí vzhledem k tomu, že Španělovi v létě 2023 vyprší smlouva. Čtyři měsíce po výměně agenta ale stále není jasné, jak se osud šestadvacetiletého hráče vyvine.

Zdá se, že dostat se ze situace není snadné. Ve skutečnosti v tuto chvíli nikdo eudělal rozhodující krok, aby Asensia získal. V prvních dvou zápasech sezony se Ancelotti rozhodl jeho služeb nevyužít, a to i přesto, že Ital proti Almeríi hodně střídal. Marco se na hřišti neukázal ani na minutu, přestože byl Rodrygo zraněn. Carletto v obou případech raději vsadil na Fede Valverdeho.

Když tým potřeboval změnu, trenér útočníka ignoroval. V Helsinkách Rodrygo vystřídal Modriće a Valverde se vrátil do zálohy. Viního nahradil Ceballos. Hazard, Asensio a Mariano nedostali ani minutu.

Minulou neděli se Carletto chtěl vyhnout maximálnímu úsilí na začátku sezóny, a proto provedl několik významných změn v základní sestavě. Lucas nahradil Carvajala, Rüdiger uvolnil Militãa, Nacho dal odpočinout Alabovi, za Casemira se objevil Tchouaméni a za Modriće Camavinga. Hazard a Ceballos se nastoupili na hřiště z lavičky. Mezi nevyužitými hráči zůstali Mariano, Odriozola, Vallejo a ještě jednou Asensio.

O prodloužení klub neuvažuje

Přestože jde o třetího nejlepšího střelce týmu v minulé sezóně, Marco byl až 14. nejpoužívanějším hráčem v kádru, pokud jde o minuty. Exploze Rodryga, Valverdeho a Camavingy na konci minulé sezóny a naděje na zlepšení Hazarda, Ceballose a Tchouaméniho znamenají, že Ancelotti opravdu necítí hlubokou potřebu využívat Asensia na pravém křídle nebo blíže středu. Tím spíš není určen k tomu, aby hrál roli náhradníka Benzemy.

Prodloužení smlouvy s hráčem se zdá v zásadě vyloučené. V předchozí sezóně proběhlo pár nepříliš závazných rozhovorů, ale vize hráče a klubu se od sebe výrazně lišily. Osoba Jorgeho Mendese nedokázala ovlivnit dosažení byť jen základní dohody. Další věc je, že vedení Los Blancos se v posledních letech vyhýbali obchodu s Portugalcem, jak jen mohli.

Nula minut v prvních dvou zápasech je jasný signál od trenérského štábu i vedení klubu. I když trenér nikdy nedal jasně najevo, že má v Asensia omezenou důvěru, hlavním předpokladem všech z nich je zbavit se hráče do 31. srpna.

„Do konce přestupového okna je ještě dlouhá doba. Musíte však mít na paměti, co nám Marco dal v minulé sezóně. Bude pro nás důležitý, dokud zůstane hráčem Los Blancos,“ řekl Carlo po zápase proti Almeríi.

Španěl však nyní potřebuje minuty, pokud stále sní o tom, že bude za čtyři měsíce povolán na mistrovství světa. Je možné, že případný odchod Asensia by mohl posunout i poslední domino a vést k příchodu útočníka.

Zbyněk je redaktorem webu Bilybalet.cz. Realu Madrid fandí 20 let, od střídání a skvělého výkonu San Ikera ve finále LM. Specializuje se na články o financích Los Blancos a Castillu. Je také otcem ligového dorostence a má tak blízko k mládežnickému fotbalu.


Zdroj: elmundo.es

3 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Alaba se ve středu podrobil artroskopii kolena. Jeho návrat do hry to nejspíš oddálí
Mužstvo

Alaba se ve středu podrobil artroskopii kolena. Jeho návrat do hry to nejspíš oddálí

Po lavině dobrých zpráv pro Real Madrid přišla jedna špatná: uzdravení Davida Alaby neprobíhá hladce, informuje server Relevo. Rakušanova účast…
The Athletic: Endrickovo zranění není vážné. Loučil se hráč na sítích s Palmeiras?
Mužstvo

The Athletic: Endrickovo zranění není vážné. Loučil se hráč na sítích s Palmeiras?

Brazilský talent Endrick, který se za pár týdnů oficiálně stane hráčem Realu Madrid, se zranil v utkání svého Palmeiras proti Independiente.…
Lucas Vázquez blízko dohody s klubem. Prodlouží smlouvu o další rok?
Mužstvo

Lucas Vázquez blízko dohody s klubem. Prodlouží smlouvu o další rok?

Každý klub by chtěl mít ve svých řadách hráče, jako je Lucas Vázquez. Dvaatřicetiletý hráč je jedním z kapitánů bez…
Endrick nedohrál zápas. Hřiště opustil na nosítkách
Mužstvo

Endrick nedohrál zápas. Hřiště opustil na nosítkách

Endrick si v nočním utkání, v němž jeho Palmeiras porazilo Independiete 2:1, přivodil zranění. V tuto chvíli jeho rozsah není znám. Endrick byl…