Několik názorů na jeden zápas. Drama na Bernabéu pohledem španělských a evropských periodik

Několik názorů na jeden zápas. Drama na Bernabéu pohledem španělských a evropských periodik

Další zápas Realu v Lize mistrů. Další kontroverzní momenty. Další diskuze nad rozhodčími. Utkání, ve kterém Los Blancos remizovali s Bayernem 2:2, díky čemuž postoupili do finále, se opět stalo předmětem debat kvůli výrokům rozhodčích. Co na duel říkají vybrané evropské deníky?

Marca a AS

Španělské deníky Marca i AS měly pochopitelně radost z postupu Realu Madrid do dalšího finále. Deník Marca na titulní straně zveřejnil tradiční hlášku A POR LA 13! „Pro Třináctku! Šampioni trpěli a odolávali obdivuhodně hrajícímu Bayernu – Budou hrát čtvrté finále za posledních pět let, a usilovat o třetí titul v řadě – Dvě branky Benzemy a skvělé zákroky Keylora rozhodly – Řím – Liverpool: Dnes se dozvíme soupeře

Deník As zápas komentoval následovně: „Do Kyjeva! Pro Real Madrid jde o třetí finále v řadě a čtvrté během pěti let! – Bayern rozpoutal na Bernabéu bouři; 22 střel (11 mezi tři tyče) a 60% držení míče – Benzema zaznamenal dvě branky, Keylor zaznamenal parádní zákroky.

Marca

Německé deníky

Smutní byli pochopitelně v Německu.  S výjimkou bulvárního Bildu, který detailně rozebral hlavně Marcelovu ruku, ale německé deníky mrzely hlavně chyby hráčů Bayernu. Nejvíce to od nich odnesla dvojice Tolisso – Ulreich.

Bild: „Ulreichova ztráta koncentrace stála Bayern místenku do finále. Sen o zkompletování treblu leží v troskách.

Die Welt: „Tolisso příliš nepřemýšlel, Ulreich se zase rozhodoval příliš dlouho… Bavoři v Madridu zahodili šanci na finále. Semifinále bylo rozhodnuto ve chvíli, kdy dva hráči vypnuli. Zklamání všech bylo zřejmé.

Süddeutsche Zeitung: „Dvě branky byly pro Bayern málo. Tým opět zahodil až příliš mnoho příležitostí. Do nohy se pak střelil po velkém kiksu Ulreicha.

Sport a Mundo Deportivo

Kde byli ale z postupu Los Blancos zřejmě nejvíce smutní? V Katalánsku… Sport jako hlavní titulek otiskl Así, así así se clasifica el Madrid, čili A tak, a tak, a tak se kvalifikuje Madrid. Jde o zjevnou narážku na tradiční pokřik na Bernabéu Así gana el Madrid (A tak vítězí Madrid).

Sport

Na titulní straně jsou rovněž fotografie dvou nejkontroverznějších momentů – Marcelovy ruky a obrovské chyby Tolissa s Ulreichem. Sport rovněž dodává: „S velkou pomocí rozhodčího a s notnou dávkou štěstí se Madrid kvalifikoval do třetího finále v řadě.

Mundo Deportivo zase hlásalo: „Klasika. Real Madrid se kvalifikoval do třetího finále v řadě poté, co vyřadil Bayern tím nejtypičtějším bílým způsobem.“

 Na internetové stránce deníku pak byly další perličky: „Cakir a Kuipers, hvězdy Realu Madrid. Turecký rozhodčí nezaznamenal Marcelovo zjevné hraní rukou, ani faul Sergia Ramose. V prvním zápase zase holandský sudí neviděl dvě jasné penalty, spáchané Carvajalem.

Mundo Deportivo

Ostatní

L´Equipe (Francie): „Real Madrid chodí po vodě. Nemůžete ho vyřadit. Real Madrid očekává své třetí finále v řadě díky zázraku. Po šťastné výhře 1:2 z Mnichova, si musel Zidanův výběr odvetu doslova protrpět.

France Football (Francie): „Benzema poslal Real do finále! Dvě branky francouzského útočníka a nešťastná chyby brankáře Ulreicha poslaly Madrid již potřetí v řadě do finále.

La Gazzetta dello Sport (Itálie): „Ať se stane cokoliv, Madrid vždy projde dál. Zidanův tým trpí jako nikdo jiný, brání se zuby nehty, ve vlastním vápně blokuje šance soupeře, hraje špatně… A přesto udělá třetí finále po sobě, čtvrté během posledních pěti let. Hrdinové večera byli Karim Benzema, kterého na Bernabéu nemají rádi a pískají na něj, a Keylor Navas, kterého místní fanoušci chtějí již několik let vyměnit.

Equipe

Daily Mail (Spojené království): „James byl blízko k vyřazení svého vlastního týmu, ale Ulreichova chyba se pro Bayern ukázala jako příliš drahá.

Nacion (Kostarika): „Rozhodujícím faktorem byl Keylor Navas. Kostaričan ze sebe dokázal dostat to nejlepší a proti Bayernu vytasil se šesti skvělými zákroky. Keylor opět utišil své kritiky a poslal Los Blancos do dalšího finále Ligy mistrů.


Zdroj: as.com

11 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Co řekl Jude Bellingham Harrymu Kaneovi, aby odvedl jeho pozornost před penaltou?
Liga mistrů

Co řekl Jude Bellingham Harrymu Kaneovi, aby odvedl jeho pozornost před penaltou?

Spoluhráči s anglické reprezentace Harry Kane a Jude Bellingham se v úterý večer utkali v Allianz Areně v napínavém střetnutí…
Vinícius a Rodrygo: Králové Ligy mistrů. Brazilci v play off září
Liga mistrů

Vinícius a Rodrygo: Králové Ligy mistrů. Brazilci v play off září

Když nastane vyřazovací fáze nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže, Vinícius a Rodrygo se předvedou v nejlepším světle. Od sezony 2019/20…
Ancelotti: Bayern udeřil v momentu, kdy jsem myslel, že hru kontrolujeme
Liga mistrů

Ancelotti: Bayern udeřil v momentu, kdy jsem myslel, že hru kontrolujeme

Carlo Ancelotti po utkání v tiskovém středisku v Allianz Areně odpovídal na dotazy novinářů. Ocenil velkou kvalitu Bayernu Mnichov a přiznal, že…
Kane: Netuším, co mi Bellingham říkal při penaltě. Sezónu můžeme zachránit v Lize mistrů
Liga mistrů

Kane: Netuším, co mi Bellingham říkal při penaltě. Sezónu můžeme zachránit v Lize mistrů

Harry Kane se včera zapsal do střelecké listiny. Na začátku druhé půle proměnil penaltu, kterou poslal Bayern Mnichov do vedení.…