Jesého kariéra dále upadá. Bývalý hráč Los Blancos byl vyřazen z týmu anglického Stoke City

Jesého kariéra dále upadá. Bývalý hráč Los Blancos byl vyřazen z týmu anglického Stoke City

Jesé Rodríguez byl jednou z největších nadějí, které akademie Realu Madrid vyprodukovala. Jak už to tak ale bývá, pouze talent nestačí. V Jesého případě se dá konstatovat, že jeho kariéra strmě padá do propasti. Naposledy se odchovanec Los Blancos neprosadil ani v týmu podprůměrného Stoke.

Pětadvacetiletý Španěl měl přitom snový start svého ostrovního angažmá, kam byl v létě zapůjčen na hostování z PSG. Ve 2. kole Premier league byl jediným střelcem Stoke, který překonal Petra Čecha, čímž zařídil vítězství svého týmu nad Arsenalem 1:0.

Byla to ale jediná branka, kterou Jesé v barvách Potters vstřelil. Jeho forma nebyla oslnivá, minut na hřišti mu ubývalo a v říjnu pak o místo v sestavě přišel úplně. Svoji nespokojenost pak dal jasně najevo během prosincového utkání proti Swansea, kdy poté, co trenér Stoke potřetí vystřídal, a kdy se opět na Jesého nedostalo, demonstrativně opustil v 70. minutě lavičku a opustil stadion.

Stoke jej následně vyřadilo z kádru. Více času než v Anglii hráč trávil ve Španělsku, kde podle vlastních slov navštěvoval nemocného syna. Ještě jednu příležitost od anglického celku dostal v únoru a březnu. Teď s ním vedení anglického celku ztratilo trpělivost definitivně.

V úterý Stoke vydalo následující prohlášení: „V reakci na spekulace tisku ohledně budoucnosti Jesého Rodrígueze potvrzujeme, že Jesému bylo z osobních důvodů uděleno neplacené volno, a do konce jeho hostování se k týmu již nepřipojí.

Jesé se tak bude na začátku nového ročníku zřejmě hlásit novému trenérovi PSG, pokud tedy ještě tou dobou v týmu francouzského mistra bude. V konkurenci Cavaniho, Neymara či Mbappého není příliš pravděpodobné, že by součástí Les Parisiens zůstal.

Jeho kariéra přitom začala snově. Mládežnický reprezentant Španělska a mistr Evropy do 19 let zažil skvělou premiérovou sezónu v týmu Los Blancos pod Carlem Ancelottim. V odvetném utkání Ligy mistrů proti Schalke, kde italský kouč, vzhledem k výhře 6:1 v Gelsenkirchenu, šetřil opory, se ale Jesé zranil a jeho kariéra začala stagnovat.

Přitom měl formu do té doby parádní a dokonce o něm trenér del Bosque vážně uvažoval pro svůj výběr na mistrovství světa v Brazílii. Na svoji formu ze sezóny 2013/14 ale již nenavázal, a v létě 2016 zamířil z Realu do PSG. Ani tam se ale neprosadil.


Zdroj: as.com, stokecityfc.com

13 Komentářů

  • Avatar

    Ja az nechapem do akej miery dokaze zranenie hraca ovplyvnit. Pred tym zranenim ak sa dobre pamatam zaskakoval za Ronalda ktory bol vtedy sam zraneny. Jese mal vtedy formu ako hrom. Staci jedno zranenie a ide to cele dolu vodou.

    0
    0
  • Avatar

    Myslím,že o zranění až tak moc nejde. Kdyby nebyl 100% vyléčený ,žádný lékař by ho nepustil zpět na hřiště. Spíše je to o povaze,charakteru. Takových talentů už bylo a kde jim je konec.

    0
    0
    • Avatar

      ja som skor myslel, ze to ma nieco s psychikou hraca. po zraneni sa nedostal do takej pohody v akej hral pred tym a preto uz nevedel tak dobre zahrat. a cim dalej tym je to s nim horsie a horsie. Ale pravda moze to byt aj tym ze v mladom veku staci talent aby ziaril, ale na to aby ho aj nplnil a stal sa svetovou triedou musi makat tvrdo.

      0
      0
  • Avatar

    Takých talentov bolo,je a ešte bude…len malé % z nich sa stane špičkovými hráčmi

    0
    0
  • Avatar

    Může se dát na muziku, když mu to tak jde *cool*

    0
    0
  • Avatar

    Jesé začal rapovať možno sa chytí tam

    0
    0
  • Avatar

    ten souboj u jeho zranění si pamatuju jak kdyby to bylo včera, velký smůla *sad* osobně jsem mu dával větší šanci se prosadit než moratovi, např. ta jeho poslední sezona za Castillu byla parádní *thumb* tak snad si to srovná v hlavě a ještě se chytne aspon v nějakym průměrným tymu

    0
    0
  • Avatar

    Ked odisiel zo stadionu pocas zapasu tak to vypoveda o jeho pristupe. Zrejme mu predpoved ze bude Raul a Ronaldo v jednom neprospela.

    0
    0
  • Avatar

    Tak on porad jezdi za Nyanem, ma vazne nemocny dite, ktery se leci myslim v Madridu, ma v hlave asi jiny myslenky nez nejakej pojebanej Stoke. Uvidime, jak to jeste dopadne, mel jsem ho hodne rad, snad se zas dostane na vyssi level

    0
    0
  • Avatar

    Osobně si myslím, že se na nejvyšší úroveň už nikdy nedostane. Mám z něj takovej pocit, že on byl ten případ, kterej celej život těžil z talentu a nebyl zvyklej až tolik makat. To se asi projevilo i na tom, že se po zranění už nikdy do formy nevrátil, tam je potřeba se pořádně kousnout a makat jen na návratu. On se začal věnovat rapu a podobným věcem a myslím, že to obecně docela podcenil. Chyba byla i přestup do PSG, sice mu asi dali dobrý peníze, ale šance, že se tam prosadí byla minimální. Teď posledních pár měsiců je to samozřejmě jinej příběh, protože jeho syn je vážně nemocnej a mám dojem, že jsem někde četl, že od narození je celou dobu v nemocnici, takže to jde potom nějaký soustředění na fotbal pochopitelně stranou. Ale jak říkám, rád bych se mýlil, ale osobně si myslím, že on už navždy zůstane dalším ze spoustu talentů, který nenaplnili svůj potenciál.

    0
    0
  • Avatar

    škoda Jesého, bol to talent, do toho zranenia naozaj faktasticky zaskočil, dal celkom dosť gólov aj prihrávok, ale žiaľ, v Reale mohol byť iba náhradník, tak ako väčšina futbalistov, v PSG si ani neškrtol a takto to ide ďalej, a to s tým jeho synom, to ma naozaj mrzí, to musí byť veľmi ťažké pre neho *sad* ale naozaj verím že sa mu podarí dostať do nejakého klubu, kde bude pravidelne hrávať, kde príde na lepšie myšlienky a bude sa mu dariť, pretože talent na to rozhodne má *smile*

    0
    0
  • Avatar

    škoda že takhle dopadl

    0
    0
  • Avatar photo

    ten zákrok mám stále před očima… jese byl neuveritelny. Pamatuju si i prvni zápas po návratu, kdy hned dal gol a dal i nějaký jesličky.. a já si říkal: je zpátky, ten kluk je tu!…. ale jak moc jsem se pletl..

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Florentino Pérez připravuje revoluci. Pracuje na nové vlastnické struktuře klubu
Nezařazené

Florentino Pérez připravuje revoluci. Pracuje na nové vlastnické struktuře klubu

Florentino Pérez pracuje na revoluci ve vlastnictví klubu. Prezident Realu Madrid hledá takovou strukturu, která podle něj v budoucnosti nejlépe…
Carragher: Real měl City pod kontrolou. Výkon Los Blancos byl impozantní, přidal se Henry
Nezařazené

Carragher: Real měl City pod kontrolou. Výkon Los Blancos byl impozantní, přidal se Henry

Hráčům Bayernu Mnichov po postupu proti Arsenalu notnou chvíli trvalo, než po konci jejich zápasu opustili svoji šatnu. Proč? Nechtěli…
Specialista na Manchester. Bude Rodrygo klíčem k úspěchu?
Nezařazené

Specialista na Manchester. Bude Rodrygo klíčem k úspěchu?

Manchester City je jednou z oblíbených Rodrygových obětí v Lize mistrů. Brazilec se v této soutěži cítí skvěle a na evropské scéně se…
OFICIÁLNĚ: Viniho rasisticky uráželi v Barceloně i Madridu. Real podal stížnost na státní zastupitelství
Nezařazené

OFICIÁLNĚ: Viniho rasisticky uráželi v Barceloně i Madridu. Real podal stížnost na státní zastupitelství

Vinícius Júnior se v průběhu tohoto týdne hned dvakrát stal terčem nenávistných a rasistických projevů. A to přitom Real Madrid ani…