REPORT: Real – Osasuna 2:0. Rozhodli mladíci Vinícius a Rodrygo, Bílý balet jde do čela ligy

REPORT: Real – Osasuna 2:0. Rozhodli mladíci Vinícius a Rodrygo, Bílý balet jde do čela ligy

Real Madrid porazil po gólech talentovaných Brazilců Viníciuse a Rodryga dosud neporaženou Osasunu 2:0. Hráči Los Blancos tak zvládli vložené kolo LaLigy na jedničku a Real Madrid se posunul do čela tabulky.

Byl to po většinu průběhu zápas s velmi opatrným průběhem. Hráči obou týmů se snažili eliminovat chyby. Nejvíc byl vidět asi devatenáctiletý Vinícius, který měl nejvíce driblinků v dosavadním průběhu ligy.

Na ty se nehraje, rozhodují góly. A právě Brazilec vstřelil s drobnou tečí soupeře nejdůležitější gól zápasu. Jako by si ulevil, že mu to tam konečné spadlo, protože branku slavil hodně emotivně.

Druhá půlka zápasu byla z pohledu Realu povedenější a hlavně klidnější. Osasuna se nedostala ani k jedné střele na branku Areoly, který debutoval v dresu Los Blancos.

Na hrot útoku se tentokrát místo Benzemy posunul Jović. Nebyl to z jeho strany nejpovedenější zápas, ale na výkon bychom se dívali bezpochyby úplně jinak, kdyby sudí Lahoz uznal jeho gól. Respektive Lahoz branku nejprve uznal, ale po poradě s videem verdikt opravil na těsný ofsajd.

Diváci na Bernabéu byli svědky ještě jednoho velkého debutu ten večer – osmnáctiletý Rodrygo hrál poprvé za Real Madrid a skóroval jen necelé dvě minuty od střídání. Brazilec si krásně zpracoval dlouhý pas krajana Casemira, posunul si míč do středu a krásně zakončil.

Byla z toho zasloužená výhra, druhé čisté konto v řadě a povzbuzení před sobotním derby s Atlétikem Madrid.

LaLiga, 6. kolo

středa 25.9.2019 (21:00)

Logo

2

:

0

Logo

Real Madrid

Osasuna

Stadion:
Santiago Bernabéu, Madrid (57 520 diváků)

Rozhodčí:
Mateu Lahoz

Statistiky

Vinícius (Kroos) 36. Góly
Rodrygo (Casemiro) 72.
55 % Držení míče 45 %
14 Střely celkem 3
4 Střely na branku 0
7 Rohy 5
2 Žluté karty 2
0 Červené karty 0

10. Militão, 57. Nacho Žluté karty 41. Lillo, 80. Avila

Sestavy

Logo

Real Madrid

Areola
Odriozola – Militão ŽK – Ramos – Nacho ŽK
Kroos – Casemiro – Valverde (82. James)
Lucas – Jović – Vinícius Gól (71. Rodrygo Gól)

Nevyužití náhradníci: Courtois, Carvajal, Varane, Hazard, Benzema
Trenér: Zinedine Zidane


Logo

Osasuna

Rubén
Lillo ŽK – Navas – Roncaglia – Estupinan
Ibáñez (70. Torres) – Moncayola – Merida – García
Cardona (66. Avila ŽK– Llamas (65. Villar)

Nevyužití náhradníci: Herrera, Chimy, Aridane, Perea, Vidal
Trenér: Jagoba Arrasate

Další informace o španělském fotbale

Španělskýfotbal.cz Novinky nejen o španělském lize, ale také o celém španělském fotbale, sleduj na ŠpanělskýFotbal.cz.

28 Komentářů

  • Avatar

    Osasuna hrála hodně špatně, ale běhavej a obětavej výkon hráčů Realu mi zvedl náladu a konečně jsem si naši hru užil. Nepřesnosti byly, ale všichni se snažili, i Kroos s Casemirem byli ovliněni běhavým výkonem ostatních hráčů a tolik pohybu u Toniho jsem dlouho neviděl. Palec nahoru pro Zidana za Rodryga, který si ten debut hodně rychle osladil, za celkovou náladu, která z naši hry čišila a za nenasazení Benzemy, přece jen si musí odpočinout a s jeho formou se nám bude hodit *thumb*

    0
    0
  • Avatar

    Jak zachytal Areola?

    0
    0
  • Avatar

    Zadnej Bale nebo Hazard… kdo by to byl rekl… ze idealni utokem trojice bude:

    Vinicius – Benzema – Rodrygo

    Hazarda bych pak zkusil jako podporu utoku do zalohy

    0
    0
  • Avatar

    Víťazstvo z kategórie povinných. Slušný výkon a hlavne veľa nabehaneho na náš vkus. Zopár nepresností ale celkovo dobrý výkon. Škoda, že sa Jovič nepresadil. Mňa osobne potešil Rodrygo, Kroos, Casemiro a aj obidvaja stoperi hrali slušne, aj keď Militaova rozohrávka nebola vždy 100%. Vinicius síce dal gól ale výkonom mňa osobne moc neoslnil. Jovič si myslím, že keď sa zžie s tímom bude platný člen. Celkovo zápas hodnotím pozitívne. Žiadny nervák do konca a tak môžem ísť s kľudným pocitom spať*drink*

    0
    0
  • Avatar

    Ví Zidane že střídat může i dřív než v 70. Minutě a že má ty střídání 3? *lol*
    Neni to poprvé a je to docela úsměvné. Mě to teda docela irituje ten jeho styl střídání, nutno dodat že dneska mu to u Rodryga vyšlo náramně. Dobrý výkon a 3 body doma. Areola musi vyhrat Courtoise z brány a mladíci úžasní. Líbil se mi hodně Militao. *thumb*

    0
    0
    • Avatar

      Myslím, že tady logicky nestřídal. Všichni hráči, co byli na lavičce s výjimkou Rodryga jsou za normálních okolností hráči základní 11 a Zidane je chtěl šetřit. Tudíž nemělo smyslu za tohoto stavu střídat.

      0
      0
      • Avatar

        Jasný ale říkám není to poprvé. Pozdní střídání a kolikrát i nevyužití všech 3. Střídání me fakt irituje *lol* hlavně když někdy vidím jak hrajem a ten impuls je potřeba už kolem 55-60 minuty a on čeká pomalu do 75.

        0
        0
  • Avatar

    Lidi dneska super Obrana(zvlášť Militao mě dneska ohromil) krom průměrného Nacha což lepší to už sním nebude no *stydi*
    Jinak záloha dneska slušná Casemiro bojoval o 10o6 hodně pomahal obraně a proto ho tam máme *thumb* Tony dneska se snažil přihrávat něco vymýšlet a občas něco poslal na branku *thumb*
    Jinak nwm jestli to jsem jenom já ale přijde mi Valverde neviditelný krom jedné akce , nwm co má přesně za úkol od Zidana ale ještě jsem to nepoznal .
    Jinak Jovič tam měl nějaké šance škoda toho offsaidu goal už potřebuji hlavně pre seba ale to přijde věřím mu , jinak Lucas a Nacho asi nejhorší hráči , ale to není nic nového. Jinak Vini a Rodry 18,19 let supr talenti ještě se rozjedou furt je to lepší jak Lucas , a konečně jim to tam padlo , myslím že se začíná REAL MADRID probouzet a nepokazí si dobrý start a zaváhání Barcelony či Athletů *bomb**thumb* (A jinak ještě Areola za mě nevím proč ale přijde mi jistější a klidnější v té bráně mám z něho lepší pocit než z Belgičana )

    0
    0
    • Avatar

      S tym Areolom suhlasim, sice na neho dnes nesla ziadna strela, ale celkovo mi prisiel pokojnejsi, viac susredeny. Inak, ma potesil Rodrygo, ten chalan je buducnost realu a to ako dnes skoroval bolo fantasticke

      0
      0
    • Avatar

      Mě se naopak Valverde líbil, je celkem rychly a to dobře využívá v napadáni soupeře. Nemuůže byt každý kreativní musí to i někdo odběhat…Naopak Jovič se mi zdá znuděný sice se do nějakých šanci dostal gol mu mohli uznat ale bojovnost žádná ani si nějak nechodil pro balony*drink*

      0
      0
  • Avatar

    Jedna lastovička leto nerobí… Ani dve…. Budme nohami na zemi….

    0
    0
  • Avatar

    Sice povinné 3 body ale zápas značně průměrný .
    Ještě 2 roky zpět by jsme takovým týmům dali 5 gólů a naprosto dominovali. Snad zase bude Santiago nedobytná tvrz kde se budou všichni bát jezdit.

    0
    0
    • Avatar

      Problém je, že 5:0 už se ve španělské lize nevyhrává jako před 3-5 lety. Týmy se naučili hrát skvěle defenzivně, zlepšily protiútoky a napadání. A pokud je ten velký favorit nesestřelí dvěma, třemi slepenými góly, většinou neztrácejí hlavu a zbytek zápasu neodchodí. A to hlavně teď, když ti hráči vidí, že Real, Barca i Atleti často ztrácí body.
      A včerejší výkon útoku, který spolu nikdy nehrál a hráči měli po jednom až po dvou zápasech v základu, byl velmi dobrý. Toni je podporoval, hlavně Viniho, jako jsem už u něj dlouho neviděl. A po těch dvou zápasech, co jsme skoro nevystřelili na bránu jsme potřebovali, aby se chytili i mladí, což se Vinimu a Rodrygovi povedlo a doufám, že budou platnými členy rotace stejně jako třeba Brahim. Ti hráči jsou důležití pro současnost i budoucnost, jsou běhaví a na rozdíl od Lucase si rozumí s míčem a dokážou strhnout i takový hráče jako je Toni nebo Casemiro, kteří nemají lehký program a hrají furt, ale včera vypadali svěže a hladově *drink*

      0
      0
  • Avatar

    Za me 2 nejlepsi na hristi: valverde militao
    Zbytek taky super hlavne obrana a rodrygo klobouk dolu*thumb*

    0
    0
  • Avatar

    Ale az 2. Polocas byl koukatelnej ten 1. Byl nudnej

    0
    0
  • Avatar

    Areola působil velice jistě, i když neměl moc práce, jeho styl se mi líbí. A doufám, že vyžene pana díru z pozice jedničky.

    0
    0
  • Avatar

    MichelleKB napsal jsi to přesně. Pod to bych se podepsal i já.

    0
    0
  • Avatar

    Milita hráč zápasu , veľmi dobrý výkon *thumb*

    0
    0
  • Avatar

    Ødegaard rozpoutává v dresu San Sebastianu další velkolepou show
    Už asi ve dvanácté minutě rozehrál na zadní tyč standardku, ale hlavičkující Llorente (bývalý hráč Realu) netrefil branku, a to byl úplně sám
    V 19. minutě našel úžasným pasem Oyarzabala, který se nemýlil
    https://twitter.com/Jdrista/status/1177302760980697088

    0
    0
    • Avatar

      10 klíčovejch přihrávek, z toho 1 čistě gólová a 1 gólová asistence, neustálá nabídka pro spoluhráče a ohromný prostor, na kterém se pohybuje.
      Jediný problém s ním je, že ostatní hráči, krom Oyarzabala a někdy Januzaje a Josého, vypadají, jako by neuměli hrát fotbal. Zvlášť Portu, což je takový Sebastianský Lucas, a dokonce hraje taky pravý křídlo. Krom přihrávky, která trefila ruku bránícího hráče a zahrávala se penalta, udělal vše špatně a svou zahozenou penaltou na konci zápasu to korunoval.

      0
      0
  • Avatar

    To je dobre ze Dali gol

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Arda Güler má nejlepší průměr na vstřelenou branku v celé La Lize
La Liga

Arda Güler má nejlepší průměr na vstřelenou branku v celé La Lize

Arda Güler (19 let) má nejen talent, ale také umí vstřelit gól. Hodně gólů. A dokazuje to v každém okně,…
Ancelotti: V zápase jsem nehledali rovnováhu, snažili jsme se hrát útočný fotbal
La Liga

Ancelotti: V zápase jsem nehledali rovnováhu, snažili jsme se hrát útočný fotbal

Carlo Ancelotti vystoupil na tiskové konferenci po ligovém zápase s Villarrealem. Přinášíme přepis tohoto setkání trenéra Realu Madrid s novináři…
Oficiálně: La Liga změnila termíny posledního kola. Real zůstává v původním čase
La Liga

Oficiálně: La Liga změnila termíny posledního kola. Real zůstává v původním čase

Výsledky nedělních zápasů rozhodly v La Lize o všem důležitém, co ještě nebylo definitivně uzavřeno. V posledním kole už se bude hrát…
Joselu: Arda? To je náš velký talent a diamant. Fanouškům bude dělat hodně radosti
La Liga

Joselu: Arda? To je náš velký talent a diamant. Fanouškům bude dělat hodně radosti

Po remíze 4:4 ve Villarrealu zhodnotil zápas Joselu, který vstřelil jeden z gólů Los Blancos. „Myslím, že první poločas byl velmi…