Vini nejlepším hráčem Ligy mistrů ze sezónu 2023/24. Bellingham nejlepším mladým hráčem

Vini nejlepším hráčem Ligy mistrů ze sezónu 2023/24. Bellingham nejlepším mladým hráčem
Vini slaví gól do sítě Dortmundu (zdroj: realmadrid.com)

Komise technických pozorovatelů UEFA zvolila Viniho Júniora nejlepším fotbalistou sezony 2023/24 v Lize mistrů. Nejlepším mladým hráčem byl vyhlášen dvacetiletý Jude Bellingham. Čtveřice hráčů Los Blancos se dostala do nejlepší sestavy ročníku.

Vinícius zazářil zejména na jaře. Ve skupině vynechal třiadvacetiletý hráč 3 zápasy kvůli dvěma zraněním, ale ve zbylých 3 vstřelil 2 góly a na 3 přihrál. Ve vyřazovací fázi pak zaznamenal: gól ve dvojzápase proti Lipsku, 2 asistence proti Manchesteru City, 2 góly proti Bayernu Mnichov a gól ve finále proti Borussii Dortmund.

Viniho statistiky:

Počet zápasů: 10

Minuty: 901

Góly: 6

Asistence: 5

Celková naběhaná vzdálenost: 99,3 km

Maximální rychlost: 34,7 km/h.

UEFA také oznámila, že Jude Bellingham byl zvolen za nejlepšího mladého fotbalistu sezóny. Stojí za to připomenout, že Vinícius tento titul získal v roce 2022.

Judovy statistiky:

Počet zápasů: 11

Odehrané minuty: 993

Góly:  4

Asistence: 5

Přesnost přihrávek: 90,5 %

Naběhaná vzdálenost: 117,5 km.

Nejlepší jedenáctka sezóny 2023/24:

Kobel – Carvajal, Rüdiger, Hummels, Maatsen – Sabitzer, Bellingham, Vitinha – Foden, Kane, Vini Jr.

Laša je redaktorem portálu Bilybalet.cz. Do redakce se po dvouleté odmlce vrátil na počátku roku 2024. K fotbalu má blízko, pracuje pro český prvoligový klub a nedá dopustit na Rýmařov, odkud pochází. Realu fandí už od roku 2002, kdy ho okouzlil gól Zinedina Zidana ve finále Ligy mistrů proti Leverkusenu.


Zdroj: uefa.com

2 Komentářů

  • Avatar

    Dneska samé dobré zprávy?
    – Joselu koupen Realem. Zaslouží si to. A ke konci kariéry si nejenom splnil sen, ale vyhrál ligu i LM. Může být jeho poslední, ale třeba taky ne?
    – Nejvíce hráčů Realu v 11 LM.
    – Lucas prodloužil o rok.
    – A zakončí to večer ten Mbank? Jsem zvědav, jestli to teda bude větší prezentace nebo ne.

    0
    0
  • Avatar

    Ubrečený pokakánek Ivan San Antonio, presstitut z katalánského Sportu, se přiznal ke své obří frustraci a závisti v článečku na polském webu. Je to dlouhé, tak jen citace na pobavení:

    – Říká se, že Real Madrid neprohrál finále od roku 1981, a je to pravda. Co naopak neříkají, je to, že od prohry s Liverpoolem v onom roce uplynulo 17 let, aniž by si k tomu poháru přičichli.
    – O kolik je patnáct víc než sedm? Nebo 9 než 24? Záleží na tom, že je něco 28 nebo 19? Jsou to jen čísla, nic víc.
    – Ten, který nikdy neprohrává finále, král Evropy, monarcha kontinentu, bílá legenda, klub, který se proměnil v historii, pán vesmíru, šéf světového fotbalu. To vše se změnilo v chladné číslo, oběť vlastního vnímání fotbalu, které nemá nic společného se samotnou podstatou tohoto fotbalu. Jednoho dne se Real Madrid přestal radovat z toho, že se stal úřednickým, nudným klubem, posedlým tím, aby si udělal další zářez na revolveru. :joy:
    – Od roku 1981 do roku 2024 vyhráli všechna finále, ve kterých hráli. V Realu Madrid je to vše, na čem záleží, a hrdě to přiznávají, spokojeni s byrokratizací zisku titulu, který na druhou stranu popírají, protože jejich prezident se rozhodl jej zrušit vytvořením Superligy. Superliga pohřbí to, co je údajně učinilo velkými. Existuje snad větší důkaz pohrdání zbytkem sportu a kluby? Existuje větší pohrdání než od člověka, který se považuje za jedničku v soutěži, kterou institucionálně pohrdá? Real Madrid je dnes jen číslo.
    – Vyhrát, vyhrát, vždycky vyhrát. Vyhrát nade vše a za každou cenu, ospravedlnit vše, co se na cestě stalo, protože účel světí prostředky. To, co bylo, zůstane zapomenuto v krabici hanby. Vlajka vztyčená při remíze Bayernu na Bernabéu. Nebo zrušený gól Lipska. Nedá se spočítat, jak bezcitně madridismo slaví úspěchy v situacích, které jim přály. Málokdo si vzpomene na podivné okolnosti, za nichž Los Blancos ve dvou finále porazili Atlético Madrid…

    Co k tomu dodat? Chudáček nezvládá, to už známe.. akorát některé lži, jako s těmi dvěma finále nebo že popíráme titul, to jsem doteď neslyšel. Ty různé lži a bajky budou projev jejich psychózy a frustrace, proto jich chrlí takové množství.

    1
    0

Přidat komentář

Související články

KOMENTÁŘ: To nebyl špatný aperitiv. Klasický zázrak čtyři dny před El Clásikem, píše Carlos Carpio
Liga mistrů

KOMENTÁŘ: To nebyl špatný aperitiv. Klasický zázrak čtyři dny před El Clásikem, píše Carlos Carpio

Také zástupce šéfredaktora deníku MARCA ve svém sloupku popsal své dojmy z remontady Realu Madrid proti Dortmundu. „Jako aperitiv to nebylo…
Ancelotti: Druhý poločas proti Dortmundu by mohl být klíčovým a zlomovým momentem naší sezóny
Liga mistrů

Ancelotti: Druhý poločas proti Dortmundu by mohl být klíčovým a zlomovým momentem naší sezóny

Carlo Ancelotti na pozápasové tiskové konferenci provedl první analýzu zápasu. Jeho tým dokázal otočit z 0:2 na 5:2. Podle italského trenéra…
Rodrygo je zraněný a dnes podstoupí testy. V El Clásiku hrát určitě nebude, řekl Ancelotti
Liga mistrů

Rodrygo je zraněný a dnes podstoupí testy. V El Clásiku hrát určitě nebude, řekl Ancelotti

Špatné zprávy po včerejší magické noci na Bernabéu! Rodrygo je pro sobotní El Clásico nedostupný. Brazilský útočník se zranil v…
Lucas: Viniho výkon po změně stran byl brutální. Ukažte ho dětem, aby viděly, jak se hraje fotbal
Liga mistrů

Lucas: Viniho výkon po změně stran byl brutální. Ukažte ho dětem, aby viděly, jak se hraje fotbal

V první půli byl Lucas Vázquez u obou inkasovaných branek Realu Madrid. Ale po změně stran se z toho vykoupil a nakonec…