PREVIEW: Elche – Real Madrid. Poslední zápas turbulentního roku 2020

PREVIEW: Elche – Real Madrid. Poslední zápas turbulentního roku 2020

Také den před Silvestrem bude patřit fotbalu. Fanoušci Realu Madrid pochopitelně vyhlíží především večerní zápas jejich týmu na půdě Elche. Bílý balet usiluje o sedmou výhru v řadě a pokud ji dosáhne, udrží kontakt s vedoucím Atlétikem. Hraje se od 21:30.

La Liga, 16. kolo

středa 30. 12. 2020 (21:30)

Logo

Logo

Elche

Real Madrid

Stadion:
Estadio Manuel Martínez Valero, Elche

Rozhodčí:
Jorge Figueroa Vázquez

Přímý přenos:
Digi Sport 1

Elche

Nováček La Ligy se nepřekvapivě pohybuje ve spodních patrech tabulky. Aktuálně je na 15. příčce s náskokem jediného bodu na poslední sestupové místo. Více než polovinu svých bodů navíc Elche získalo na hřištích soupeřů, takže se nedá hovořit o nějaké domácí tvrzi.

Přesto Elche není zvyklé dávat soupeřům body bez pořádné námahy. Především jeho defenziva je velmi kompaktní, což dokazuje pouhých 16 inkasovaných gólů. Real Madrid, druhý tým tabulky, obdržel pouze o dvě branky méně. To mnohé o Elche ukazuje.

Problém nastává logicky v útoku. Elche zatím nastřílelo jen 12 branek, horší v tomto ohledu je pouze Cádiz a Eibar. Nejlepšími střelci týmu jsou Lucas Boyé a Chaves de la Torre, každý se třemi zásahy.

Elche zatím v této sezoně obírá o body spíše papírově slabší soupeře, přesto dokázalo například porazit Valencii a remizovat na půdě Villarrealu. Z posledních pěti ligových duelů získalo 3 body za tři remízy.

Real Madrid

Vypadá to, že Real Madrid má nejhorší období sezony za sebou a v posledních týdnech se naopak prezentuje ve velmi dobré formě. Za všechno hovoří šest výher v řadě, z toho pět v La Lize a jedna v Lize mistrů, kde si Bílý balet na poslední chvíli zajistil postup do osmifinále.

Je ovšem potřeba říct, že hra je stále dost kolísavá a ne vždy výkon odpovídá výsledku. Proto nesmí svěřenci Zinedina Zidana nic podcenit ani na půdě Elche. Francouzskému trenérovi navíc vypadl na delší dobu Brazilec Rodrygo a k dispozici pravděpodobně ještě nebude ani Luka Modrić.

Naopak v plné zátěži je již Eden Hazard a podle několika španělských deníku by neměl chybět ve středu v základní sestavě. V ofenzivě ho jistě doplní nejlepší střelec týmu Karim Benzema a nejspíš znovu i Lucas Vázquez, který chytil vynikající formu a Zidane na něj hodně sází. Šanci na základ má jistě i Marco Asensio.

Modrićovo místo zaujme Fede Valverde. Překvapivé tahy se neočekávají. Zidane volil v posledních zápasech hodně konzervativní sestavy s minimem změn a tým šlapal. Je nutné, aby Real navázal na dobré výsledky a vyhrál i na půdě Elche. Vedoucí Atlético totiž prakticky neztrácí.

Logo

Absence

Logo

Žádná zranění

Zranění Rodrygo
Luka Modrić (nejistý start)
Žádné tresty Karetní trest

Žádné tresty

Předpokládané sestavy

Logo

Elche

Edgar
Barragán — Verdú — Donald — Josema
Morente — Marcone — Gutiérrez
Josan — Boyé — De La Torre

Trenér: Jorge Almirón


Logo

Real Madrid

Courtois
Carvajal — Varane — Ramos — Mendy
Kroos — Casemiro — Valverde
Vázquez — Benzema — Hazard

Trenér: Zinedine Zidane

Další informace

Další novinky o španělském fotbale

Španělskýfotbal.cz Novinky nejen o španělském lize, ale také o celém španělském fotbale, sleduj na ŠpanělskýFotbal.cz.

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


5 Komentářů

  • Avatar

    Tym ma dobrou defenzivu takze budene mit asi problem. Neumime hrat do plnych.

    0
    0
  • Avatar photo

    Barca zase stratila, doma s Eibarom.. treba to vyuzit, a Atleti tiez nebudu mat stalu formu

    0
    0
  • Avatar

    Byl bych rád, kdyby Zizou proti Elche postavil jinou jedenáctku, než jakou jsme si zvykli vídat týden co týden. Nebál bych se dát šanci hráčům jako jsou Odegaard či Valverde.
    Obranná linie asi nastoupí stejná, ale i tak si myslím, že by nebylo na škodu jednou za čas poslat na hřiště třeba takového Militaa (o Odriozolovi, který má bůhvíjakou formu, nemluvě), aby si připsal nějaké ty minuty a mohl tak rozvíjet své nadání.
    Co se týče útoku, tak tam je víceméně jasné, že nastoupí Benz (ne že by některý z našich dalších útočníků měl formu na to, aby hrál základ), přesto bych ale uvítal, aby Zizou dal šanci Marianovi popř. Jovičovi alespoň formou střídání (i když je pravda, že Benz poslední dobou góly střílí hlavně v posledních minutách zápasu).
    Absence Rodryga by mohla uspíšit návrat Hazarda, od kterého čekám velké nasazení a obrovskou chuť předvést, že ho ještě nemáme odepisovat.
    Na pravém křídle bude dle mého odhadu na 99% hrát Lucas, což je dobře, jelikož má formu jako nikdo jiný a svou velkou snahou a poctivostí převyšuje své ostatní křídelní spoluhráče. ..

    0
    0
  • Avatar

    Věříme 3 body vezeme do Madridu *vlajka*

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Předpokládané sestavy: Real Sociedad – Real Madrid. V základu Militão a Arda?
La Liga

Předpokládané sestavy: Real Sociedad – Real Madrid. V základu Militão a Arda?

Los Blancos dnes cestují do San Sebastianu, kde se večer proti Sociedadu představí bez Thibauta Courtoise a Davida Alaby, kteří…
Ancelotti: Dobré rozpoložení z minulého týdne si chceme přenést do Ligy mistrů
La Liga

Ancelotti: Dobré rozpoložení z minulého týdne si chceme přenést do Ligy mistrů

Carlo Ancelotti včera po poledni odpovídal na dotazy novinářů před pátečním zápasem proti Realu Sociedad. Los Blancos před týdnem prakticky…
Vinícius Júnior: Musíme Real zase dostat na vrchol. To znamená vyhrát Ligu mistrů
La Liga

Vinícius Júnior: Musíme Real zase dostat na vrchol. To znamená vyhrát Ligu mistrů

Brazilský útočník Vinícius Júnior byl vyhlášen nejlepším hráčem Realu Madrid za měsíc březen. Při této příležitosti poskytl pro klubová média…
Nominace: Real Sociedad – Real Madrid. Chybí Bellingham a Mendy
La Liga

Nominace: Real Sociedad – Real Madrid. Chybí Bellingham a Mendy

Carlo Ancelotti oznámil jména hráčů, kteří budou k dispozici pro další zápas sezóny, který se odehraje v pátek na Anoetě…