Liga národů UEFA startuje. V akci bude jedenáct hráčů Bílého baletu

Nový projekt evropské fotbalové asociace Liga národů v těchto dnech zažije svůj křest. UEFA se tímto krokem snaží nahradit přátelská utkání, respektive dodat jim větší atraktivitu. V Lize národů jsou národní týmy dle žebříčku FIFA rozděleny do čtyř skupin. Aby bylo o co hrát, a reprezentace k LN přistupovaly zodpovědně, každá, tedy i ta kvalitativně nejslabší skupina, má zaručeno jedno místo na příštím Euru.

Pro zářijový cyklus zápasů v Lize národů byl nominován tucet hráčů Los Blancos. Klasicky nejvíce jich bude v reprezentaci Španělska.

Nový trenér La Roji Luis Enrique nominoval hned šestici Madridistů. Do akce se tak dostane Sergio Ramos, Isco, Nacho, Dani Carvajal, Marco Asensio a premiérově též Dani Ceballos.

Španělsko čekají hned dvě utkání v Lize. V sobotu 8. září od 20:45 se ve Wembley utká s Anglií, o tři dny později, taktéž od 20:45, přivítá La Roja v Elche výběr Chorvatska.

Dojde tak na souboj spoluhráčů Realu Madrid. Ve výběru vicemistrů světa totiž nechybí nejlepší hráč mundialu i ligy mistrů z loňské sezóny Luka Modrić, a také Mateo Kovačić, který hostuje v Chelsea.

Chorvatsko ale ještě před tím odehraje přátelské utkání v Portugalsku, v jehož nominaci pro změnu nechybí bývalý hráč Realu Madrid nestárnoucí stoper Pepe.

Dva madridisté ale proti sobě mohou nastoupit již dnes, ve čtvrtek 6. září od 20:45. V mnichovské Allianz Areně totiž němečtí mistři světa z roku 2014 změří síly s aktuálními světovými šampiony z Francie.

Ve výběru Die Mannschaft nechybí Toni Kroos, za Les Bleus se na hřišti může objevit stoper Raphaël Varane.

Francouze o tři dny později v Paříži čeká druhý zápas Ligy národů proti Nizozemsku, Němce ve stejný den přátelák proti Peru.

Nejvyšší Ligu A hraje ještě Belgie, jejíž branku bude hájit Thibaut Courtois. Rudí ďáblové v pátek vyzvou v přátelském utkání Skoty, o tři dny později vstoupí do Ligy národů utkáním v islandském Reykjavíku.

V nižší Lize B bude mít Real jednoho zástupce a sice Garetha Balea. Toho čekají v rámci soutěže dvě utkání. Již dnes ve čtvrtek 6. září od 20:45 ostrovní derby proti Irsku, o tři dny později pak zápas v Dánsku.

Kromě 11 Los Blancos, kteří budou mít možnost nastoupit v Lize národů, dostali pozvánku do reprezentací také Casemiro a Federico Valverde.

Oba čekají přátelská utkání. Brazílii proti Spojeným státům a Salvadoru, Uruguay v Mexiku.


Zdroj: realmadrid.com

9 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Bellingham: Tento klub je nejvyšší úrovní, o kterou může fotbalista usilovat
Mužstvo

Bellingham: Tento klub je nejvyšší úrovní, o kterou může fotbalista usilovat

Před blížící se odvetou semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov poskytl Jude Bellingham rozhovor pro oficiální kanály UEFA. Vybrané pasáže…
Zlatá éra pokračuje. Real zažívá nejúspěšnější desetiletku své historie
Mužstvo

Zlatá éra pokračuje. Real zažívá nejúspěšnější desetiletku své historie

Šestatřicáté vítězství v La Lize potvrdilo pozici Realu Madrid jakožto historicky nejúspěšnějšího klubu Španělska, zároveň vrhá lesk na neuvěřitelnou éru,…
Krásné gesto Viniho! Postiženého fanouška pozval k sobě domů
Mužstvo

Krásné gesto Viniho! Postiženého fanouška pozval k sobě domů

Tisíce kilometrů od Madridu, v Polsku, se mladý fanoušek Los Blancos dotkl srdcí mnoha lidí. Pawlova rodina, která nemá přímý…
Nacho a Modrić dohnali Marcela a Benzemu v počtu získaných trofejí
Mužstvo

Nacho a Modrić dohnali Marcela a Benzemu v počtu získaných trofejí

Nacho Fernández a Luka Modrić vybojovali svoji 25. trofej s Realem Madrid. Doplnili tak Marcela a Karima Benzemu jakožto hráče s největším…