PREVIEW: Huesca – Real Madrid. Bílý balet změří síly s trápícím se nováčkem

PREVIEW: Huesca – Real Madrid. Bílý balet změří síly s trápícím se nováčkem

V 15. kole španělské La Ligy se hráči Realu Madrid vydají do Aragonie, kde změří síly s nováčkem soutěže z Huesky. Ta ve své premiérové sezóně rozhodně nezáří, a nachází se jednoznačně na poslední příčce. V utkání jsou tedy Los Blancos velkým favoritem, a nic jiného než vítězství nepřipadá v úvahu.

Los Blancos nadále bojují se zraněními

Po více než měsíčním zranění se blíží návrat Casemira na trávník. Brazilský záložník naposledy hrál ve Vigu. V pátek se sice již s týmem připravoval ve Valdebabas, jeho start v nedělním utkání ale pravděpodobný není.

Poté co se zotavil po vyvrtnutém kotníku, by ale měl být Solarimu k dispozici v posledních zápasech letošního roku, tedy zřejmě až na blížícím se mistrovství světa klubů.

Ve Vigu se zranil i Nacho. Na rekonvalescenci ale potřebuje více času než Casemiro, a tak se dle zpráv z klubu v pátek připravoval individuálně v posilovně.

Nejde o jedinou absenci v Solariho týmu před utkáním v Huesce. Individuální přípravu měli naordinovanou v pátek také Toni Kroos, Sergio Reguilón a nově též Mariano. Ten neodehrál v týdnu dobrý zápas proti Melille a navíc se krátce před koncem opět zranil.

Kdo za zraněné?

A kdo by zraněné hráče měl na El Alcoraz nahradit? Solari zřejmě opět povolá Javiho Sáncheze aby sekundoval Varanovi s Ramosem. Kapitán Castilly se zatím ukazuje ve velmi dobrém světle, a mohl by brzy převzít pozici Jesúse Valleja, který neustále bojuje se zraněními. Casemira by zcela jistě měl zastoupit Llorente.

Toniho Kroose by v sestavě naopak mohl nahradit Isco, kterému vyšel zápas v Copě. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá, a tak musí Isco podobný výkon předvést v dalších utkáních. Nyní se mu naskýtá dobrá příležitost. Jinou variantou je nasazení Daniho Ceballose.

Zranění Mariana až takovým problémem není, přesto by ale i v útoku mohly nastat určité změny. Zcela z formy je Gareth Bale a fanoušci i média volají po jeho umístění na lavičku. Své místo v útoku má jisté Karim Benzema. Jedním z otazníků nedělního zápasu tak je, kdo naskočí vedle něj na křídlech. V úvahu připadají Lucas a Asensio.

Premiéra na El Alcoraz

Huesca letos poprvé ve své historii postoupila do La Ligy, a tak celé město zažije v neděli velký fotbalový svátek. Mimochodem, město Huesca má méně obyvatel, než kolik se vleze na Santiago Bernabéu. Když už jsme u těch stadionů, El Alcoraz, kde aragonský tým své zápasy hraje, je druhým nejmenším stánkem v La Lize s kapacitou asi 7500 diváků.

Oscenses prozatím zažívají hotový křest ohněm. V La Lize jsou poslední, na příčky zaručující záchranu ztrácejí již 7 bodů a v domácím prostředí ještě nedokázali zvítězit. Navíc mají třetí nejhorší útok v soutěži a rovněž nejhorší obranu. Vyhlídky týmu proti Realu tedy nejsou vůbec dobré.

Přitom start do sezóny měl nováček poměrně dobrý. Hned v 1. kole vyhrál v Eibaru a v následujícím utkání remizoval na San Mamés s Bilbaem. Jenže ve 3. kole, kdy rovněž Huesčané hráli venku, nastal zlom. Drtivá prohra 8:2 na Camp nou zahájila již 14 zápasovou sérii, včetně Copy, bez vyhraného zápasu. Nováček je tedy v pořádné krizi, a toho by Real měl využít. Nic než výhra v nedělním utkání nepřipadá v úvahu.

Kádr Huesca před sezónou poslepovala, jak jen mohla. Jak je obvyklé u horších španělských týmů, posily sháněla skrze hostování. V týmu najdeme pár známých jmen, například Etxeita či Pablo Insua.

Utkání Huesca – Real Madrid se bude hrát v neděli 9. prosince 2018 od 16:15. Hlavním rozhodčím bude Mario Melero Lopez. Zápas bude tradičně vysílán na Digi Sport 1. 

La Liga, 15. kolo

neděle, 9.12. 2018 (16:15)

Logo

Logo

Huesca

Real Madrid

Stadion:
Estadio El Alcoraz, Huesca

Rozhodčí:
Mario Melero Lopez

Přímý přenos:
Digi Sport 1


Předpokládané sestavy

Logo

Huesca

Jovanović
Miramon – Pulido – Etxeita – Akapo
Musto – Gomez
Gallar – Rivera – Ferreiro
Cucho

Trenér: Francisco Rodríguez


Logo

 Real Madrid

Courtois
Carvajal – Varane – Ramos – Marcelo
Modrić – Llorente 
Asensio – Isco – Lucas
Benzema

TrenérSantiago Solari

Další informace o španělské lize

Španělskýfotbal.cz Novinky nejen o španělském lize, ale také o celém španělském fotbale, sleduj na ŠpanělskýFotbal.cz.

5 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Carlo Ancelotti: Věříme v další magickou noc na Santiago Bernabéu
La Liga

Carlo Ancelotti: Věříme v další magickou noc na Santiago Bernabéu

Carlo Ancelotti hovořil s novináři v tiskovém středisku Realu Madrid v rámci příprav na druhé semifinále Ligy mistrů proti Bayernu…
Opět změna! Federace předá Realu trofej nakonec už v neděli ráno ve Valdebabas
La Liga

Opět změna! Federace předá Realu trofej nakonec už v neděli ráno ve Valdebabas

Turbulentní dění kolem předání mistrovské trofeje Realu Madrid pokračuje i v úterý. Podle Cadena COPE a deníku MARCA by Los…
Federace ustoupila. Real Madrid dostane mistrovskou trofej příští úterý na Bernabéu
La Liga

Federace ustoupila. Real Madrid dostane mistrovskou trofej příští úterý na Bernabéu

Dnešní den byl ve Španělsku ve znamení zmatků, v hlavní roli byla trofej pro vítěze La Ligy. Nejprve Španělská fotbalová…
Real nechce převzít trofej v Granadě. Neúcta k soupeři, zní z klubu
La Liga

Real nechce převzít trofej v Granadě. Neúcta k soupeři, zní z klubu

Situace s předáním mistrovské trofeje se komplikuje. Real Madrid totiž nechce převzít pohár pro vítěze La Ligy v Granadě, bez ohledu na…