PREVIEW: Kashima Antlers – Real Madrid. Los Blancos vstupují do klubového mundialu

PREVIEW: Kashima Antlers – Real Madrid. Los Blancos vstupují do klubového mundialu

Real Madrid dnes vstoupí do mistrovství světa klubů. V cestě za třetím vítězstvím na turnaji v řadě mu bude stát japonská Kashima. S ní se Los Blancos na mundialu již jednou utkali. Před dvěma roky ji ve finále porazili 4:2. Vítěz dnešního zápasu se ve finále utká s Al Áinem, který poněkud překvapivě vyřadil River Plate.

Představení soupeře

Kashima Antlers může být pro českého a slovenského fanouška Realu Madrid jednou velkou neznámou, takže nejprve několik slov k tomuto japonskému klubu. Jde o šestinásobného mistra tamní J.League. V roce 2018 Kashima zvítězila v asijské Champions league, když ve finále zdolala íránské Persepolis, a získala tak místenku na klubovém mistrovství světa.

Kádr týmu je složen převážně z japonských hráčů, doplněných o trojici Brazilců a dvojici Jihokorejců. Mnoho hráčů si zahrálo za národní tým Japonska. Zkušenosti s evropským fotbalem ale má jediný. Atsuto Uchida působil sedm let v týmu Herthy Berlín.

Do turnaje Kashima zasáhla až ve čtvrtfinále, ve kterém se střetla s mexickou Guadalajarou. Výhru japonského celku 3:2 zajistili Nagaki, Serginho a Abe.

Go Oiwa, trenér Kashimy: Ze síly Realu musíme mít strach

Nevidím příliš mnoho rozdílů mezi tímto týmem Realu Madrid, a tím současným, proti kterému jsme před dvěma roky hráli ve finále.

Pravdou je, že tehdy měli v týmu Cristiana Ronalda, ale vidím v jejich současném týmu mnoho talentu. Mají mnoho mladých hráčů, kteří jsou schopni vzdorovat jakémukoliv soupeři. Real Madrid je stál velmi silným týmem.

Hráči jako Marco Asensio, Nacho a Lucas Vázquez jsou z mého pohledu fantastičtí. Musíme mít obavy ze síly našeho soupeře.

Madrid je nebezpečný ve všech směrech. Ale když se vás zeptám: Co se u nich změnilo? Že jsou v krizi? Možná to platí ve Španělsku, ale ne pro nás. Je to jen šest měsíců, co potřetí v řadě zvítězili v Lize mistrů. Takže si odpovím sám. Nic se u nich nezměnilo. Stále jsou velkým týmem.

Věřím v náš tým a v jeho sílu. Myslím, že jsme silnější. Když to porovnám s rokem 2016, jsme teď více zkušení. Více si věříme.

Bale i Asensio připraveni. Vallejo nahradil Mariana

V týmu Realu Madrid došlo před začátkem turnaje k několika změnám. Do turnaje zcela jistě nezasáhne mladík Javi Sánchez, který byl z nominační listiny vyřazen.

Startu se pravděpodobně nedočká ani Mariano Díaz, který v úterý trénoval osamoceně mimo hlavní skupinu. V nominaci pro semifinále jej nahradil Jesús Vallejo.

Pro Solariho výběr je podstatné, že do utkání budou schopni zasáhnout Marco Asensio i Gareth Bale. Asensio si v utkání proti Rayu poranil stehenní sval a musel střídat. Bale se zranil proti CSKA. Oba dva ale v úterý s týmem naplno trénovali. Připraven by měl být i Karim Benzema

Mistrovství světa klubů, semifinále

středa, 19. 12. 2018 (17:30)

Logo

Logo

Kashima Antlers

Real Madrid

Stadion:
Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi

Rozhodčí:
Wilton Pereira Sampaio (Brazílie)

Přímý přenos:
ČT Sport, RSTV2


Předpokládané sestavy

Logo

Kashima Antlers

Kwon
Uchida – Jung – Shoji – Yamamoto
Endo – Nagaki – Silva – Leandro
Serginho – Doi

Trenér: Go Oiwa


Logo

 Real Madrid

Courtois
Carvajal – Varane – Ramos – Marcelo
Kroos – Llorente – Modrić
Bale – Benzema – Lucas

TrenérSantiago Solari

Další informace o španělské lize

Španělskýfotbal.cz Novinky nejen o španělském lize, ale také o celém španělském fotbale, sleduj na ŠpanělskýFotbal.cz.

11 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Vini: Toto je Real Madrid! My se nikdy nevzdáváme
Liga mistrů

Vini: Toto je Real Madrid! My se nikdy nevzdáváme

Vini byl zvolen nejlepším hráčem zápasu mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov. Brazilský útočník, který byl touto trofejí oceněn i…
REPORT: Real Madrid – Bayern Mnichov 2:1. Joselu poslal Bílý balet do finále Ligy mistrů
Liga mistrů

REPORT: Real Madrid – Bayern Mnichov 2:1. Joselu poslal Bílý balet do finále Ligy mistrů

Real Madrid postoupil po napínavé souboji s Bayernem do finále Ligy mistrů. Německý soupeř měl blízko k vyřazení Los Blancos,…
Předpokládané sestavy: Real Madrid – Bayern Mnichov. Tchouaméni vedle Rüdigera?
Liga mistrů

Předpokládané sestavy: Real Madrid – Bayern Mnichov. Tchouaméni vedle Rüdigera?

Necelých deset hodin zbývá do velké bitvy na Santiago Bernabéu mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov. Oba trenéři nasadí to…
Dnešní tisk: Souboj titánů na Bernabéu a Dortmund ve finále
Liga mistrů

Dnešní tisk: Souboj titánů na Bernabéu a Dortmund ve finále

Zápasům Ligy mistrů se na svých titulních stranách věnují španělské deníky. MARCA píše o legendární rivalitě mezi Realem Madrid a…