ZA OPONOU: Viac než futbal…

ZA OPONOU: Viac než futbal…

Počas veľmi rušného prestupového obdobia je tu čas na malý oddych od špekulácií a prestupov. V nasledujúcom článku sa dočítate o ďalšej zaujímavosti o našom milovanom klube. Tentokrát sme sa pozreli bližšie na Nadáciu Realu Madrid, ktorá je významnou súčasťou budovania komunity Realu Madrid a taktiež pomáha veľkému počtu detí aj dospelých.

Členovia komunity Real Madrid očakávajú, že klub bude viac než len prostriedok na vyhrávanie trofejí. Očakáva sa, že klub sa bude snažiť zavďačiť fanúšikom na celom svete za dlhoročnú priazeň, lojalitu a podporu aj iným spôsom. 

Nadácia Realu Madrid bola vytvorené v roku 1997 s cieľom podporiť hodnoty klubu prostredníctvom športu, vzdelávania detí o ľudských hodnotách, spolupatričnosti, zodpovednosti a tímovej práci, ktoré budú rozhodujúce pre ich úspech v budúcom živote. Nadácia Realu Madrid sa snaží šíriť svoje hodnoty deťom do celého sveta. 

Vedenie Realu Madrid sleduje, čo komunita zdôrazňuje a očakáva. Nadácia sa snaží pomôcť spoločnosti rôznymi spôsobmi: asistenciou tým najzranitelnejším osobám, rizikovým deťom a mladým ľuďom žijúcim v neistých podmienkach alebo vystaveným násiliu, chudobe, drogám a zločinu. 

Organizácia pravidelne organizuje športové tábory pre deti v Španielsku, pričom pracuje aj vo väzniciach a nemocniciach, ako aj s imigrantmi a jednotlivcami s fyzickými alebo vzdelávacími ťažkosťami. Na výročnom valnom zhromaždení Florentino Perez oznámil, že klub v súčasnosti prevádzkuje 388 projektov v 69 krajinách, ktoré pomáhajú viac ako 60000 ľuďom na piatich kontinentoch. 

Financie na projekty pochádzajú z klubu, vrátane výnosov zo zápasov legiend, ktorých sa pravidelne zúčastňujú bývalé hviezdy Realu Madrid ako sú Butragueño, Zidane, Raul alebo iní veľkí hráči Realu Madrid. Korporátne partnerstvá sú taktiež zdrojom nadácie. Napríklad spoločnosť Microsoft poskytla počítačový softvér v hodnote 1.38 milióna v spolupráci s nadáciou Realu Madrid, ako iniciatívu na oslovenie 20000 detí v Argentíne, Brazílii, Kolumbii, Ekvádore a Mexiku. 

Skeptici by mohli povedať, že rozpočet klubu na rozvojové aktivity, je popri miliónových mzdách, ktoré sú vyplacané hráčom zanedbateľný. Nie je tomu však tak. Real Madrid kladie veľký dôraz a finančné prostriedky na pozitívny vplyv, ktorý nadácia môže priniesť do životov ľudí. 


Zdroj: kniha:The Real Madrid Way

2 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Zraněním i absenci devítky navzdory. Ancelotti vytvořil (téměř) neporazitelný Real Madrid
Mužstvo

Zraněním i absenci devítky navzdory. Ancelotti vytvořil (téměř) neporazitelný Real Madrid

Los Blancos v této sezoně prohráli zatím pouze dva zápasy. Vždy se jednalo o derby s Atlétikem Madrid. Realu Madrid se…
Real Madrid vážně zvažuje nabídku roční smlouvy pro klubovou ikonu
Mužstvo

Real Madrid vážně zvažuje nabídku roční smlouvy pro klubovou ikonu

Luka Modrić odehrál v úterním semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov pouhých 15 minut, ale jeho vliv byl v tomto…
Vinícius v módu matadora. Brazilec kraluje ofenzivním statistikám Los Blancos
Mužstvo

Vinícius v módu matadora. Brazilec kraluje ofenzivním statistikám Los Blancos

Vinícius Júnior v sezóně 2023/24 vstřelil gól v průměru jednou za 129 minut. Pokud k tomu připočítáme i asistence, pak…
The Athletic: Andriy Lunin blízko prodloužení smlouvy
Mužstvo

The Athletic: Andriy Lunin blízko prodloužení smlouvy

Guillermo Rai a Mario Cortegana ze serveru The Athletic uvádějí, že Andriy Lunin je blízko podpisu nové smlouvy, kterou by…