Za oponou Realu Madrid: Jak fungují vlastníci klubu socios a jaké kontroverzní tahy udělal šéf Pérez?

Za oponou Realu Madrid: Jak fungují vlastníci klubu socios a jaké kontroverzní tahy udělal šéf Pérez?

Real Madrid je gigantickým klubem obřích rozměrů. Není proto divu, že vzbuzuje velký zájem, ale rovněž velké kontroverze. Pojď se s námi vydat za oponu královského velkoklubu z hlavního města Španělska. Ve 2. čísle magazínu Real v srdci jsme se věnovali hned několika tématům, která nejsou mezi fanoušky až tak rozšířená.

Real v srdci - fotbalový magazín

Stáhnout ZDARMA 2. číslo »

Prezident Florentino Pérez má za sebou velmi bohatou minulost. Ta je protkaná úspěchy i neúspěchy. A rovněž mnoha kontroverzními tahy, které se často setkaly s velkou kritikou. Není ovšem pochyb o tom, že současný šéf klubu je oddaným Madridistou.

Co pro klub svého srdce v minulosti udělal? Jak zařídil takřka lusknutím prstu, že „zmizel“ obří dluh Realu? To a mnohem více se dozvíte v článku v našem magazínu, který najdete na straně 14.

Socios, vlastníci Realu

Pokud často a rádi hlásáme, že je Real unikátním klubem, základem tohoto tvrzení je vlastnická struktura. Bílý balet totiž není v moci bohatého byznysmana nebo arabského šejka. Vlastní ho sami fanoušci, takzvaní socios. Právě oni volí prezidenta klubu a mají i další pravomoci.

Kolik socios momentálně je, jak fungují a kdo má hlasovací právo? A kdo všechno může kandidovat na prezidenta Realu a postavit se například Pérezovi? Nejen to si přečtěte v článku, jenž začíná na straně 19.

Ve 2. čísle magazínu Real v srdci toho najdete samozřejmě ještě o dost více. Například unikátní příběhy geniálního dua Toniho Kroose a Luky Modriće. Nebo životní pouť druhého Čechoslováka v dresu Realu Madrid Petera Dubovského. Magazín si můžete stáhnout zcela zdarma.

Stáhnout ZDARMA 2. číslo »

Real v srdci je čtvrtletníkem, který vychází čtyřikrát ročně. Podstatou magazínu jsou původní a unikátní texty, které jinde nenajdete. Portál BilyBalet.cz vydává časopis pro fanoušky zdarma. Více informací najdete na stránce magazínu ZDE.

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


8 Komentářů

  • Avatar

    Je doba, ze ked je vacsi kapital viac si dovolis. Kedysi pred 20 rokmi si Perez buchol a mal co chcel. Tito socios nie su schopni konkurovat bohatym majitelom a na pekne veci typu my mame fanusikov vy sejka sa uz davno nehra, ked si chceme dovolit tych najlepsich bude potreba zmenit vlastnicky podiel. Aspon tak, ze polovicu bude vlastnit majitel s kapitalom podobnym PSG ci City.

    0
    0
    • Avatar photo

      Tím by Real ztratil sám sebe. Jsou věci, které by se prostě měnit neměly. I kdyby to mělo znamenat, že Real nebude moci vždy na přestupovém trhu konkurovat šejkům… Kdybychom si byli ochotni zrušit i tuhle tradici, tak kým pak jsme? Proč Realu fandíme? Jen kvůli trofejím a nic jiného nás nezajímá? S tím já nesouhlasím.

      0
      0
    • Avatar

      Též nesouhlasím. Real by tím ztratil svoje jméno a navíc když si vezmeš, že PSG a City vlastni sejkove od roku cca 2010, tak jedine co dokázali je vyhrát vlastní ligu, kdyžto v Lize Mistrů jsme vládli MY!

      0
      0
      • Avatar

        podvinho / fans rmcf: Potom treba angazovat trenera ktory vie kupit hracov ktori zatial niesu uplny top a je schopny vyuzit ich potencial. Mourinho alebo Klopp toho boli schopni a Liverpool mu dal cas aj ked hned neziskal trofej. Ocakavam ze Carlo bude pobodny ako ZZ a je to krok spat. Osobne je pre mna uz trofej menej cenna ako predvadzana hra. Kludne by som preckal par sezon bez nej ale s prislubom ze sa na to bude dat pozerat a bude tam eskalacia vykonov.

        0
        0
    • Avatar

      @El_Matador: nie, dakujem. pozri sa na rebricek timov podla celkovych prijmov. stale sme pred vsetkymi tymi klubmi ktore vlastnia sejkovia a oligarchovia. s novym stadionom pojdu prijmy este vyssie. treba ich akurat utracat rozumne a UEFA a FIFA by si mala vytiahnut hlavu z pr*ele a mali by podporovat kluby ktore sa snazia o fiskalnu zodpovednost. oni miesto toho zrusia FFP…

      bol tu kopec clankov o tom v akych velkych problemoch je barca, ze ta ich kratkodoba zadlzenost je neunosna, ale mam pocit, ze je to len dalsi z klubov ktory je "too big to fall". sejkovi daju naoko stopku v LM aj ked dopredu vedia, ze CAS im to zrusi… toto su problemy a nie vlastnicka struktura realu.

      stacilo sa pred 2 rokmi zbavit balea do ciny a usetrili by sme viac penazi nez sme dostali za predaj hakimiho. nie vlastnicka struktura realu je problem, ale mnozstvo chybnych rozhodnuti vedenia v poslednych rokoch.

      0
      0
      • Avatar

        Ludkovia tie veci su sice pekne ale doba ide dopredu, inovacie su moderne, to co sa nosilo kedysi ako napr. zeny dlhe saty symbolizovali slusnot tiez to dlho nevydrzalo, dnes zeny chodia poloodete a vtedy to povazovali za neslusnost.

        Aj my sa musime prisposobit niecomu novemu lebo ked zhnijeme na starych veciach a nebudeme inovovat tak za chvilu nam super hracov, personal preplati daky nadpriemerny anglicky team ktoreho kupili bohati majitelia. Uz teraz ked mame o hraca velky zaujem tak nie sme schopni vysolit tolko co City ci PSG. Ich vlastnia sejkovia. Nas by podobny investor vlastnil maximalne na 50%. Socios maju vlastny kapital ktory nikam nezmizne tych 50% by tam "nalial" nejaky miliardar. Uz teraz ani my ci Barcelona nie sme schopni vyhoviet niektorym platovym podmienkam hracov.

        0
        0
  • Avatar

    Polský web RM píše, že UEFA na pokyn švýcarského ministerstva spravedlnosti zastavila disciplinární řízení vůči RM, Barceloně a Juve, kvůli Superlize.

    0
    0

Přidat komentář

Související články

Majitel Ronaldo. Jak se legendě Realu daří řízení Valladolidu a co mu vyčítají fanoušci?
Podcasty BilyBalet.cz

Majitel Ronaldo. Jak se legendě Realu daří řízení Valladolidu a co mu vyčítají fanoušci?

Díky hráčské kariéře se stal světovou fotbalovou modlou, ke které vzhlížely a vzhlíží miliony mladých hráčů. Ronaldo Nazario ale po…
SPECIÁL k finiši La Ligy: Kde nás čekají největší boje a na co všechno se těšit?
Exkluzivně

SPECIÁL k finiši La Ligy: Kde nás čekají největší boje a na co všechno se těšit?

Třicet kol La Ligy je za námi, osm před námi. Finiš nejvyšší španělské soutěže bude tradičně napínavý a jistě emocemi…
Maestro Carlo Ancelotti. Jak buduje vztahy s hráči a v čem je Italovo kouzlo?
Podcasty BilyBalet.cz

Maestro Carlo Ancelotti. Jak buduje vztahy s hráči a v čem je Italovo kouzlo?

Má za sebou úspěchy jako hráč i trenér. Jeho svěřenci, kolegové, ale i například novináři na něj nedají dopustit. Carlo…
Průvodce Madridem. Fotbal, top místa k vidění i atrakce, tapas bary a noční život
Podcasty BilyBalet.cz

Průvodce Madridem. Fotbal, top místa k vidění i atrakce, tapas bary a noční život

Madrid. Hlavní město Španělska a mnohamilionová metropole, která nabízí návštěvníkům nekonečné množství zábavy a zážitků. Vypravte se s námi na…