PREVIEW: Real Madrid – Real Sociedad. První zápas na Bernabéu v roce 2019

PREVIEW: Real Madrid – Real Sociedad. První zápas na Bernabéu v roce 2019

Real Madrid vstoupil do nového roku 2019 špatnou nohou, na půdě Villarrealu jen remizoval 2:2. Napravit to budou chtít Solariho svěřenci v domácím utkání s Realem Sociedad. Zápas 18. kola La Ligy se hraje v neděli od 18:30.

První utkání v roce 2019 uvrhlo fanoušky Realu Madrid opět do deprese. Bílý balet totiž nedokázal navázat na vítězství na MS klubů a na hřišti Villarrealu ztratil dva body. Druhý poločas hráli hosté otřesně a vyrovnání domácích tak bylo zcela zasloužené. Bohužel.

Real navíc v utkání přišel o Garetha Balea, který musel střídat kvůli zranění a bude týmu chybět přibližně 15 dnů. Velšan se tak přidal na marodku k Marcu Asensiovi, Marcosi Llorentemu a Marianovi. Jenom posledně jmenovaný má naději, že by se dal do pořádku a nastoupil.

Isco vs. Vinicius

Trenér Realu Santiago Solari se zatím prezentuje jako trenér, jehož sestava fanoušky málokdy překvapí. Hodně konzervativní byl především s útočným triem, které tradičně nastupovalo ve složení Bale – Benzema – Lucas Vázquez.

Tentokrát ale bude muset změnu udělat, protože Bale v neděli k dispozici nebude. Mimo hru je také jeho častý náhradník Marco Asensio. Na hřiště se tak od začátku pravděpodobně dostane jeden z dvojice Isco a Vinicius.

Favoritem je nejen podle nás Isco, který předvedl na Villarrealu po nástupu slušný výkon. „Isco má výjimečnou kvalitu a věřím, že může hrát na jakékoliv pozici,“ řekl na tiskové konferenci ke španělskému hráči trenér Solari.

Vzájemné zápasy i forma pro Real

Příznivci Realu Madrid sice nejsou spokojení s aktuální formou týmu, ale soupeř Bílého baletu je na tom ještě o dost hůř. Z posledních pěti ligových utkání dokázal Sociedad vyhrát jen jedno a k tomu si připsal čtyři prohry.

Z posledních 3 duelů La Ligy má baskický tým 0 bodů a skóre 1:4. Nenarazil přitom na vyloženě slovutné soupeře, hrál proti Valladolidu, Getafe a Alavésu.

Madridský gigant navíc jasně vládne i v posledních vzájemných zápasech, když dokázal vyhrát už sedmkrát v řadě a většinou šlo o jasné záležitosti. Hlavně na Santiago Bernabéu.

Nejlepším střelcem Realu Madrid je momentálně Karim Benzema, který nastřílel v La Lize 7 branek. Na druhé straně je největší hrozbou Mikel Oyarzabal, střelec pěti gólů.

Zápas 18. kola La Ligy mezi Realem Madrid a Realem Sociedad začíná v neděli 6. ledna od 18:30, přímým přenosem ho vysílá tradičně Digi Sport. Výjimečně ovšem utkání vysílá také Seznam TV, která je dostupná zdarma.

La Liga, 18. kolo

neděle, 6.1. 2019 (18:30)

Logo

Logo

Real Madrid

Real Sociedad

Stadion:
Santiago Bernabéu, Madrid

Přímý přenos:
Digi Sport, Seznam TV


Předpokládané sestavy

Logo

Real Madrid

Courtois
Carvajal – Varane – Ramos – Marcelo
Modrić – Casemiro – Kroos
Lucas – Benzema – Isco

Trenér: Santiago Solari


Logo

Real Sociedad

Rulli
Zaldua – Llorente – Héctor Moreno – Muňoz
Illaramendi – Zubeldia
Oyarzabal – Zurutuza – Januzaj
William José

Trenér: Imanol Alguacil

Podvinho je zakladatelem webu BilyBalet.cz. Realu Madrid fandí už od roku 2002, několikrát ho viděl v akci na Bernabéu i jinde v Evropě. Sám celý život hraje fotbal, v mládeži působil i ve Slavii Praha. Má za sebou také angažmá v deníku Sport, kde působil čtyři roky jako novinář. Aktuálně je fotbalovým trenérem.


15 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Camavinga už by neměl hrát na levé straně obrany, komentuje Relevo
Mužstvo

Camavinga už by neměl hrát na levé straně obrany, komentuje Relevo

Ancelotti prohlásil, že neviděl, že by si fanoušci Realu Madrid po zápase na Etihad Stadium proti Manchesteru City stěžovali. Měl…
Real Madrid chce urychlit jednání s Vázquezem. Odchovanec si o prodloužení řekl svými výkony
Mužstvo

Real Madrid chce urychlit jednání s Vázquezem. Odchovanec si o prodloužení řekl svými výkony

Lucas Vázquez (32) je jedním z velkých jmen tohoto týdne v Realu Madrid. Galicijský obránce pomohl Realu výjimečným výkonem v…
Luka Modrić chce zůstat v Realu Madrid. Vedení s prodloužením smlouvy váhá
Mužstvo

Luka Modrić chce zůstat v Realu Madrid. Vedení s prodloužením smlouvy váhá

Chorvatský reprezentant chce v klubu zůstat. Prozatím mu však královský klub neposlal žádný signál ohledně prodloužení smlouvy. Luka Modrić, kterému…
Goal: Jude Bellingham je favoritem na zisk Zlatého míče. Haaland ze hry venku?
Mužstvo

Goal: Jude Bellingham je favoritem na zisk Zlatého míče. Haaland ze hry venku?

Po vypadnutí Erlinga Haalanda z Ligy mistrů se skupina potenciálních favoritů na zisk Zlatého míče pro sezónu zužuje. V současné době je…