Modrić: Splnily se mi mé sny! Rozhovor krátce po zisku trofeje FIFA The Best 2018

Modrić: Splnily se mi mé sny! Rozhovor krátce po zisku trofeje FIFA The Best 2018

Luka Modrić v elegantním obleku přerušil nadvládu Ronalda a Messiho, alespoň v cenách FIFA, a převzal cenu The Best pro nejlepšího hráče světa. Tady je jeho první rozhovor s novou trofejí.

Jak se cítíte po prvním vítězství v anketě The Best v kariéře?
Je to neskutečný pocit. Jsem hrdý a poctěný. Je to výjimečná noc a výjimečný okamžik mé kariéry.

Cena The Best je udělena na základě hlasů hráčů, trenérů, novinářů a fanoušků. Jaké je to být oceněn všemi z nich?
Je to důležité. Není žádná cena, do které by se zapojilo tolik lidí. Rád bych všem poděkoval, kteří mně pomohli a podporovali.

Je to už hodně let, kdy někdo jiný než Messi nebo Ronaldo vyhrál tak velkou cenu. Bude to vaše první cena z mnoha?
Uvidíme, na to teď nemyslím. Jsem za tuhle trofej rád, ale je tolik dobrých hráčů. Tito dva mají tolik cen, takže se cítíte hrdě, že jste je porazil. Ukazuje to, že tvrdá dřina se vyplatí. Byla to noc, kdy se všechny mé sny splnily.

Připomeňme si trochu váš rok.
Byl fantastické, jeden z nejlepších v mé kariéře na individuální i týmové úrovni. Jsem velmi spokojený, co se mi podařilo s mým klubem, mou zemí a samozřejmě za ceny jako The Best a nejlepší hráč mistrovství světa.

Pokud byste měl vybrat jeden nejlepší okamžik, jaký by to byl?
Je jich tolik, že je těžké vybrat jeden. Myslím, že to bude asi finále mistrovství světa. Je to největší zápas mé kariéry. Hrát za mou zemi ve finále mistrovství světa, největší sportovní události světa, je unikátní. Velmi mě motivovalo, že jsem byl kapitánem mého týmu. Bohužel se nám nepodařilo vyhrát, ale stejně to vidím jako úspěch. Dokázali jsme něco, co se zapíše do historie.

Každé dítě sní o tom, že se stane nejlepším hráčem světa. Měl jste to stejné?
Když začínáte s fotbalem, je třeba mít sny. Jsem typem člověka, který vždy chce být nejlepším, takže je normální, že jsem snil o tom dojít jednou tak daleko. Díky bohu jsem daleko tak, jak jsem. Pracoval jsem pro to opravdu tvrdě. Věřil jsem si i v těžkých chvílích. Došel jsem tak daleko také díky mým spoluhráčům, rodině a přátelům.

Jak se vám podařilo překonat těžké chvíle, které jste zmínil?
Tím, že jsem věřil sobě, i když ostatní nevěřili. Zůstal jsem blízko rodině i ostatním blízkým lidem. Zůstal jsem pozitivní a šel dál. Tvrdou prací se nikdy nevzdáte a nesejdete z cesty. To jsou věci, které musíte mít v hlavě.

Byl to pro vás úžasný rok. Mohl být ještě lepší?
Nebylo to jednoduché. Vždy se snažím zlepšovat, ale pokud se mi podaří udržet tuto formu, bude to úžasné. Není snadné se dostat na vrchol, ale zůstat tam je ještě těžší. Jsem nahoře už několik let a doufám, že ještě dalších pár roků se mi tam podaří zůstat.

Jste nyní nejlepším hráčem světa. Pokud byste mohl být nejlepším v něčem jiném, co by to bylo?
Jsem velmi skromným člověkem. Jsem rodinným a přátelským typem. Takže pravděpodobně bych si zvolil to být nejlepším v trávení času s rodinou a sdílením velkých okamžiků s přáteli.


Zdroj: fifa.com

3 Komentářů

Přidat komentář

Související články

Courtois: Lunin hraje velmi dobře, takže s mým návratem není kam spěchat.
Mužstvo

Courtois: Lunin hraje velmi dobře, takže s mým návratem není kam spěchat.

Thibaut Courtois se zastavil u vjezdu do Valdebebas, aby rozdal několik autogramů fanouškům shromážděným před tréninkovým centrem. Při této příležitosti…
Relevo: Klub nechápe nedostatek příležitostí pro Gülera. Ancelotti slibuje minuty
Mužstvo

Relevo: Klub nechápe nedostatek příležitostí pro Gülera. Ancelotti slibuje minuty

Trenér Realu Madrid na tiskové konferenci po skončení El Clásika oznámil, že mladý Turek dostane v nadcházejících zápasech tolik minut,…
Camavinga už by neměl hrát na levé straně obrany, komentuje Relevo
Mužstvo

Camavinga už by neměl hrát na levé straně obrany, komentuje Relevo

Ancelotti prohlásil, že neviděl, že by si fanoušci Realu Madrid po zápase na Etihad Stadium proti Manchesteru City stěžovali. Měl…
Real Madrid chce urychlit jednání s Vázquezem. Odchovanec si o prodloužení řekl svými výkony
Mužstvo

Real Madrid chce urychlit jednání s Vázquezem. Odchovanec si o prodloužení řekl svými výkony

Lucas Vázquez (32) je jedním z velkých jmen tohoto týdne v Realu Madrid. Galicijský obránce pomohl Realu výjimečným výkonem v…