El Clásico: Pět nejvíce kontroverzních situací ze zápasu

Čas 07. 05. 2018, 11:30 | Autor S3F1K
Nástup při El Clásicu na Camp Nou
Nástup při El Clásicu na Camp Nou

Poslední El Clásico letošní sezóny je sice za námi, ale ještě nějakou chvíli se o něm mluvit bude. Vzhledem k průběhu utkání lze říct, že vítězství si spíše zasloužili hosté z Madridu. Během zápasu se odehrálo hodně kontroverzních situací, které by jistě pomohlo lépe vyřešit video. To však v LaLize bude až od další sezóny. Pojďte se s námi podívat na všechny tyto situace a v diskuzi nám dejte vědět, zda souhlasíte s rozhodčím, či nikoliv.

45+1. minuta - Baleovo šlápnutí na Umtitiho

První pochybění od sudího Alejandra Josého Hernándeze přišlo v nastaveném čase prvního poločasu. Gareth Bale vletěl do obránce Samuela Umtitiho nedovoleným způsobem a navrch mu prošlápl lýtko. Vyvázl však bez trestu. Mladý španělský arbitr viděl pouze faul, ale kartu velškého fotbalistovi k nepochopení domácích neukázal. Zde se mělo rozhodně minimálně žlutit.

Na video se podívej zde.

45+2. minuta - Červená karta pro domácího Roberta za úder Marcela

O minutu později se však už nerozpakoval a poté, co Sergi Roberto hloupě oplácel Marcelovi dohrání souboje a udeřil jej rukou, přišla jasná červená karta. Z opakovaných záběrů lze rozpoznat, že brazilský bek Realu přihrál svůj pád na zem, ale úder rukou od domácího fotbalisty byl zřejmý.

Na video se podívej zde.

52. minuta - Faul Suáreze předcházející druhé brance Barcelony

Formu marně hledal hlavní sudí i ve druhém poločase. V 55. minutě rozjel gólovou akci útočník Luís Suárez, na jejímž konci vymíchal obranu Realu Lionel Messi a poslal Barcelonu opět do vedení. Všem, i Hernándezovi, však uniklo, že v úplném zárodku akce uruguayský útočník podkopl stopera hostů Raphaëla Varaneho. Pískat se tak měl faul a ke gólové situaci by vůbec nedošlo.

Na video se podívej zde.

55. minuta - Neuznaný gól Luíse Suáreze

Sotva se rozehrálo, přišlo další sporné rozhodnutí sudích. V 55. minutě se opět prosadil Suárez a Barcelona mohla jít do dvoubrankového trháku – mělo to však háček. Pomezní viděl před gólem ofsajdové postavení záložníka Ivana Rakitiče. Z opakovaných záběrů se lze jen domnívat, zda měl pravdu. Chorvatský záložník byl na samotné hraně ofsajdu.

Na video se podívej zde a další úhel zde.

76. minuta - Penalta na Marcela

Poslední velký přešlap předvedl sudí Hernández čtvrthodiny před koncem. Obránce Realu Marcelo byl ve vápně zasažen do holeně domácím Albou a upadl. Hráči „bílého baletu“ se dožadovali pokutového kopu, ale hlavní arbitr byl neoblomný. Z různých záběrů je však zjevné, že Alba vůbec nezasáhl míč a Brazilce skutečně fauloval.

Na video se podívej zde.

 
blank
 
blank

Komentáře fanoušků

Zobrazit diskuzi (20 příspěvků) Zobrazování komentářů pod článkem a jejich přidávání je jen pro registrované!