BLOG: Obětuje Real Madrid sezónu? Mbappé a další mimo hledáček, nakupují se jen mladíci

BLOG: Obětuje Real Madrid sezónu? Mbappé a další mimo hledáček, nakupují se jen mladíci

Mám čím dál větší pocit, že Real Madrid v nynější přestupové politice více myslí na budoucnost než na současnost. Spekulace i reálné nákupy mě v tom přesvědčují.

Odchody hráčů jako James a Morata naznačovaly, že Real chystá nějakou bombu. To se nestalo, ale nikomu to nevadilo. Real získal i tak potřetí za sebou Ligu mistrů.

Ale odchod Zidana a Cristiana Ronalda ukázal, že stačí málo, a to, co do té doby fungovalo skvěle, se může rychle rozsypat jak domeček z karet. Přišla krize, která ukázala, že Real potřebuje nový impulz. Především do ofenzívy.

Sezóna zdaleka není ztracená. Bílý balet je na tom paradoxně lépe než loni touhle dobou pod Zidanem. V Lize mistrů postoupil z prvního místa a v domácí lize má nižší ztrátu na první místo.

Zatímco fanoušci napjatě očekávají příchody hotových hráčů, superhvězd, typu Hazard, Icardi nebo Mbappé, Real mezitím pokukuje především po mladých nadějích. Na hotové hráče, jejich příchod by měl okamžitý výsledek na hře týmu, jako by se nyní nemyslelo.

Prvním případem nynější strategie byl nákup osmnáctiletého Vinícius Junior, který překvapivě posílil první tým Realu už pro tuto sezónu, ačkoliv se očekávalo spíše hostování.

Příští léto by do Madridu měl navíc přijít velmi brzy již osmnáctiletý Brazilec Rodrygo. Real získal tohoto útočníka ze Santosu, líhně talentů Brazílie.

A jedeme dál. Real nyní je údajně blízko nákupu devatenáctiletého ofenzivního záložníka Brahima Díaze za pouhých 15 milionů eur. Mladý Španěl se neprobojoval do sestavy Manchesteru City a Madrid mu slibuje nové výzvy.

Rovněž na dohled je dohoda s River Plate o přestupu dvacetiletého záložníka Exequiela Palaciose za 20 milionů eur. Nejnovějším cílem je prý i Júnior Firpo, dvaadvacetiletý levý bek, který se teprve letos probojoval do prvního týmu Realu Betis a už by měl za 50 milionů eur přestoupit do Realu Madrid?

Jako by Real zapomněl, že má na hostování v Dortmundu výborného Achrafa Hakimiho, který je ve dvaceti letech už hotovým hráčem. Nejlépe se cítí na pravém kraji obrany, ale umí zahrát skvěle i vlevo.

Budoucnost v prvním týmu Realu Madrid se rovněž rýsuje Martinovi Odegaardovi. Měl jsem pocit, že norskému talentu už v královském klubu odzvonilo, a že Real si hostováním jen slibuje jen výhodný prodej. Do Španělska přišel jen za 3 miliony eur, takže s trochou štěstí se mohl vyrýsovat slušný obchod. Jenže Martin chytil v holandském Vitesse formu, a patří k nejlepším hráčům ligy. To neuniklo ani nejvyššímu vedení Realu Madrid.

 „Hodně se zlepšil. Doufáme, že jednoho dne bude hrát za první tým Realu Madrid. Jsme rádi, že je mu teprve 20 let,“ chválil Odegaarda nedávno prezident Bílého baletu Florentino Pérez.  

Když už je řeč o Pérezovi, ten jako by si v hlavě stále více vyčítal, že si před lety nechal utéct Neymara, který byl i na testech v Realu, a nyní chce urvat každého nadějného Brazilce. Viz případ Viníciuse i Rodryga, za které dohromady Real zaplatil 90 milionů eur.

Real navíc touží získat práva na další možnou budoucí superstar, teprve šestnáctiletého Brazilce Reiniera Jesuse, výkvět akademie Flamenga. Ve hře jsou mnohem větší peníze, ofenzivní záložník má výkupku astronomických 70 milionů eur.

Z toho všeho mám pocit, že v této sezóně žádná velká posila nepřijde. Naopak se čeká, že „to nějak dopadne“.

Ale co další sezóna? Real bude rozhodně potřebovat posilu do útoku. A od hráčů pod dvacet let bez větších zkušeností nemůžeme čekat 50 gólů za sezónu. To je utopie.


17 Komentářů

Přidat komentář

Související články

OFICIÁLNĚ: Viniho rasisticky uráželi v Barceloně i Madridu. Real podal stížnost na státní zastupitelství
Nezařazené

OFICIÁLNĚ: Viniho rasisticky uráželi v Barceloně i Madridu. Real podal stížnost na státní zastupitelství

Vinícius Júnior se v průběhu tohoto týdne hned dvakrát stal terčem nenávistných a rasistických projevů. A to přitom Real Madrid ani…
Camavinga zahrál skvěle proti Vigu. Měl by na pivotu dostat přednost před Tchouaménim?
Nezařazené

Camavinga zahrál skvěle proti Vigu. Měl by na pivotu dostat přednost před Tchouaménim?

Jednoznačné a přesvědčivé vítězství Realu Madrid nad Celtou Vigo přineslo několik témat: Arda se dočkal první trefy, Vini opět budil…
Ancelotti: Proti Vallecanu je to další důležitý zápas v rámci celé sezóny
Nezařazené

Ancelotti: Proti Vallecanu je to další důležitý zápas v rámci celé sezóny

„Zápasy ve Vallecas jsou vždy těžké. V minulosti tomu tak vždy bylo, v neděli to bude stejné,“ řekl Carlo Ancelotti před nedělním…
Krize se stopery se prohlubuje. Na sobotu nejistý také Nacho!
Nezařazené

Krize se stopery se prohlubuje. Na sobotu nejistý také Nacho!

Klíčový zápas pro vývoj v La Lize se blíží mílovými kroky. Už v sobotu budou Los Blancos hrát na Bernabéu proti Gironě…